audiovisuele oplossing voor videoconferencing met beeldschermen en geluidsinstallatie in vergaderruimte op kantoor

Videoconferencing

VideoconferencingLukt het u niet om uw collega te treffen omdat die thuis zit of op een andere locatie werkt? Is het lastig om bepaalde onderwerpen op afstand duidelijk over te brengen? Wordt uw persoonlijke boodschap via telefonisch contact verkeerd begrepen? Met de toepassing van Videoconferencing kunt u dit oplossen.

Videoconferencing is een jonge ontwikkeling die de afgelopen jaren enorm veel terrein heeft gewonnen. Met videoconferencing is het persoonlijker dan via de telefoon. Bovendien komt de boodschap beter over: het nemen van beslissingen en productiviteit is aantoonbaar effectiever via videoconferencing. Dit wordt benadrukt door een wereldwijd onderzoek onder 4.700 gebruikers, waarin 88% van de gebruikers aangeeft dat vergaderen efficiënter is met video en 87% vindt dat het nemen van beslissingen bespoedigt.

Niet alleen één op één, maar ook voor volledige vergaderingen, waarmee gegarandeerd (reis)tijd wordt bespaard wanneer videoconferencing wordt gebruikt. Videoconferencing maakt deel uit van de ontwikkeling die Unified Communications wordt genoemd, een trend die de toename van flexibele werkplekken en digitale samenwerkingsvormen beschrijft.

“Werkplekken die strategische samenwerkingstools toepassen, lopen twee tot vijf jaar voor op hun concurrentie” – Frost & Sullivan consultants

Met moderne toepassingen voor videoconferencing kunt u een speciale ruimte laten inrichten voor videovergaderen. Hiermee kan uw team vergaderen met collega’s, leveranciers of klanten over de hele wereld. Eenvoudig contact, met visuele ondersteuning. Met deze toepassing wordt het aantal gewerkte uren gegarandeerd efficiënter door besparing van reistijd en het gebrek aan vertragingen.

Videoconferencing 2De voordelen van videoconferencing:

 1. Vergroot de efficiëntie

  Videoconferencing stelt u in staat om in real time te communiceren met experts, collega’s, leveranciers  en klanten op externe locaties. Het zorgt voor een transformatie van uw bedrijfsvoering door een einde te maken aan geïsoleerde eilandjes binnen uw organisatie en nieuwe manieren te bieden om samen te werken en ideeën uit te wisselen.

 2. Vergroot de productiviteit

  Oog in oog communiceren verscherpt de focus, voorkomt verwarring, stroomlijnt de samenwerking in teamverband en brengt mensen dichter bij elkaar. Mobiele oplossingen vergroten daarnaast de productiviteit van medewerkers die veel onderweg zijn.

 3. Vergroot uw concurrentievoorsprong

  Het vermogen om in real time beslissingen te nemen op basis van kwalitatief hoogwaardige telepresence kan de time-to-market voor nieuwe producten en diensten aanzienlijk verkorten en maakt een snelle oplossing van bedrijfskritische problemen mogelijk.

 4. Besparingen

  De besparingen op de reiskosten als gevolg van telepresence zijn vaak voldoende om de investering binnen een paar maanden terug te verdienen. De vastgoedkosten en operationele kosten kunnen daarnaast worden ingedamd door het stimuleren van telewerken.

 5. Vergroot de bedrijfscontinuïteit

  Met telepresence kan het werk gewoon doorgaan wanneer sneeuw en ijzel de wegen onbegaanbaar maken, vulkaanuitbarstingen het vliegverkeer stilleggen en griepepidemieën medewerkers dwingen om thuis te blijven.

 6. Verbeterde balans tussen werk en privé

  Visuele communicatie maakt het mogelijk om minder te reizen en forensen. Dit resulteert in tevreden werknemers. En tevreden medewerkers zijn productieve medewerkers!

 7. Uitbreiding van uw MVO-beleid

  Minder reizen en effectievere mogelijkheden voor telewerken betekenen minder uitstoot van schadelijke broeikasgassen in de atmosfeer. Videoconferencing is groene technologie.

Als merkonafhankelijk adviseur kunnen wij u helpen om de beste oplossingen voor uw organisatie te vinden op het gebied van video conferencing. Wilt u meer informatie rondom de mogelijkheden van video conferencing? Bel direct met een van onze specialisten op 026-3644828 of mail naar info@fidato.nl

Videoconferencing 3

Share: