audiovisueel inrichting Berchmanianum Kapel in nijmegen voor college van studenten voor de radboud universiteit

Fidato verzorgt audiovisuele inrichting Berchmanianum

Fidato verzorgt audiovisuele inrichting academiegebouw Berchmanianum

Sinds 6 oktober heeft Radboud Universiteit er een nieuw academiegebouw bij. Onlangs heeft de Berchmanianum Kapel haar deuren voor universitaire studenten geopend. De complete audiovisuele inrichting met diverse audio- en videoapparatuur is verzorgd door Fidato.

audiovisuele inrichting Berchmanianum KapelAudiovisuele inrichting
Dankzij de laatste audiovisuele technieken kunnen studenten van de Radboud Universiteit nu ook colleges volgen in dit historische academiegebouw. ‘Een ultiem voorbeeld van revitalisatie van een bestaand gebouw ingevuld met moderne toepassingen waarbij de nieuwste audiovisuele technieken onderwijs geven naar een hoger plan tilt’ aldus Harry Heldoorn (audiovisueel onderwijsspecialist).

Voor de audiovisuele inrichting is gebruik gemaakt van laserprojectie, besturing gekoppeld aan een KNX-systeem en een volledig geautomatiseerde audiosysteem gebaseerd op Dante-technologie (Digital Audio Network Through Ethernet). Bovendien is een projectscherm in de vloer weggewerkt wat omhoog komt bij gebruik. Fidato is trots dat zij met deze audiovisuele inrichting het indrukwekkende en historische gebouw gereed heeft gemaakt voor een nieuwe toekomst.

Cultureel 
Het Berchmanianum kent een rijke geschiedenis en is gebouwd tussen 1927 en 1929 als studiehuis. Van cultuurhistorische waarde vanwege de bestemming, welke verbonden is met een culturele ontwikkeling namelijk de stichting van de Katholieke Universiteit en vanwege de verschijningsvorm, welke verbonden is met de bouwtypologie van de orde der jezuïeten die geen kloosters bouwt, maar “huizen”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share: