oplossing voor file verkeer is video conferencing

Video conferencing: Is dit dé oplossing voor files?

Video conferencing is meer nodig dan ooit. ‘Dinsdag 30 oktober, drukste ochtendspits van 2018’, ‘Donderdag 1 november, horroravondspits met 1135 kilometer file’. Het fileleed voor autorijdend Nederland zal aankomende jaren spectaculair groeien. De komende vijf jaar kan het reistijdverlies maar liefst oplopen met 35 procent (!). Gelukkig is er een oplossing waardoor jij straks nooit meer in de file hoeft te staan.

 

Bent u ook zo gek op files?

Verkeersfiles tegengaan met videoconferencing

Voor veel werkende Nederlanders is het niet meer dan normaal om elke dag met de auto naar het werk te gaan. Hierbij is het autorijden vaak niet het probleem. U luistert naar de radio en zit veilig en warm in uw eigen auto. Niets kan u gebeuren. Totdat u weer in die welbekende file staat van meer dan zes kilometer lang. Elke dag is het ongemerkt weer hetzelfde. De relaxte en warme sfeer in de auto wordt al snel ingeruild voor stress en frustratie. Waarschijnlijk hebben ze op kantoor nog geen video conferencing afgesproken waardoor iedereen vanuit het hele land verplicht aanwezig moet zijn op kantoor. U weet van tevoren al dat u te laat aanwezig zult zijn bij de meeting met die belangrijke klant of voor die afspraak die nu eindelijk gepland stond. Helaas, een moeizaam begin van een nieuwe dag.

Niet alleen de files – die veroorzaakt worden door de grote verkeersdrukte op de weg – zijn de boosdoeners. Wat te denken van de wegwerkzaamheden, omleidingen en ongelukken die voor veel onrust en vertraging zorgen. Nederland neemt niet voor niets de tweede plaats in op de Europese ranglijst voor file-uren. Het blijkt dat Nederlandse automobilisten gemiddeld 52 uur per jaar in de file staan en dit dreigt alleen maar langer te worden(!). Wat zou u doen als u al deze uren niet frustrerend in de file zou moeten staan?

Werken op afstand

Het werken op afstand (in 2007 nog als ‘’Het nieuwe werken’’ voorspelt) biedt uitkomst voor zowel de fileproblemen als de milieuproblemen. Door gebruik te maken van nieuwe technologie kan men tegenwoordig eindelijk slimmer, efficiënter en effectiever werken. Maak kennis met dé oplossing: video conferencing.

Nooit meer files met video conferentie

Met behulp van video conferencing is het namelijk mogelijk om meetings te houden vanuit huis. U hebt alleen een computer met internetverbinding nodig. Wil jij die belangrijke meeting kunnen bijwonen zonder dat u eerst urenlang de verkeersproblemen moet overleven?

Video conferencing is een ontwikkeling die de afgelopen jaren enorm veel terrein heeft gewonnen. Met video conferencing is het contact persoonlijker dan via de telefoon. Bovendien komt de boodschap beter over: het nemen van beslissingen en productiviteit is aantoonbaar effectiever via video conferencing. Dit wordt benadrukt door een wereldwijd onderzoek onder 4.700 gebruikers, waarin 88% van de gebruikers aangeeft dat vergaderen efficiënter is met video en 87% vindt dat het nemen van beslissingen bespoedigt. En als u nog niet overtuigd bent; Volgens Teamleiders Academie wordt 55 procent van de communicatie bepaald door de gezichtsexpressie van de spreker en 38 procent door zijn intonatie, stembuiging en andere geluiden.

Unified Communications
Niet alleen één op één, maar juist ook voor volledige vergaderingen, waarmee gegarandeerd (reis-)tijd wordt bespaard wanneer video conferencing wordt gebruikt. Video conferencing maakt deel uit van de ontwikkeling die Unified Communications wordt genoemd, een trend die de toename van flexibele werkplekken en digitale samenwerkingsvormen beschrijft. Steeds meer grote en klein organisaties maken gebruik van video conferencing (Rabobank, Apenheul, KPMG, etc.) waar Fidato hen als audiovisueel specialist heeft geholpen met de inrichting van video conferencing.

videoconferencing apparatuur voor kantoor en vergaderen

Vergaderruimte met apparatuur voor video conferentie ingericht door Fidato.

Met moderne apparatuur voor video conferencing kunt u een of meerdere ruimtes laten inrichten voor video vergaderen. Hiermee kan een team vergaderen met collega’s, leveranciers of klanten over de hele wereld. Eenvoudig contact, met visuele ondersteuning.Vaak is het gebruik maken van video conferentie software gratis.

De meest bekende software leverenciers van video conferencing zijn ConnectWise Control, TeamViewer, GoToMeeting en Skype for Business. Vervolgens kan de inrichting eenmalig verzorgt worden door een specialist waarna het aantal werkuren gegarandeerd efficiënter wordt door besparing van reistijd en het voorkomen van vertragingen.

 

The Connected Culture
Het is duidelijk dat video conferencing een groot aantal voordelen biedt ten opzichte van traditionele audioconferenties. Uit onderzoek van Forbes over ‘’The connected Culture’’ blijkt dat mensen zich met video conferencing systemen meer verbonden voelen met elkaar, effectiever kunnen communiceren en daardoor productiever zijn. Video conferentie of video bellen is steeds meer commodity aan het worden waarmee het steeds meer de standaard is voor vergaderen en samenwerken in teams.

 

 

Dit zijn de 7 grootste voordelen van video conferencing

 

1.     Vergroot de efficiëntie
Video conferencing stelt u in staat om in real time te communiceren met experts, collega’s, leveranciers en klanten op externe locaties. Video conferencing service zorgt voor een transformatie van uw bedrijfsvoering door een einde te maken aan geïsoleerde eilandjes binnen uw organisatie en nieuwe manieren te bieden om samen te werken en ideeën uit te wisselen.

2.     Vergroot de productiviteit
Oog in oog communiceren verscherpt de focus, voorkomt verwarring, stroomlijnt de samenwerking in teamverband en brengt mensen dichter bij elkaar. Mobiele oplossingen vergroten daarnaast de productiviteit van medewerkers die veel onderweg zijn.

3.     Vergroot uw concurrentievoorsprong
Het vermogen om in real time beslissingen te nemen op basis van kwalitatief hoogwaardige telepresence kan de time-to-market voor nieuwe producten en diensten aanzienlijk verkorten en maakt een snelle oplossing van bedrijfskritische problemen mogelijk.

4.     Besparingen
De besparingen op de reiskosten als gevolg van telepresence zijn vaak voldoende om de investering binnen een paar maanden terug te verdienen. De vastgoedkosten en operationele kosten kunnen daarnaast worden ingedamd door het stimuleren van telewerken.

5.     Vergroot de bedrijfscontinuïteit
Met telepresence kan het werk gewoon doorgaan wanneer sneeuw en ijzel de wegen onbegaanbaar maken, vulkaanuitbarstingen het vliegverkeer stilleggen en griepepidemieën medewerkers dwingen om thuis te blijven.

audiovisuele oplossing voor videoconferencing met beeldschermen en geluidsinstallatie in vergaderruimte op kantoor

Video conferentie ingericht door Fidato.

6.     Verbeterde balans tussen werk en privé
Visuele communicatie maakt het mogelijk om minder te reizen en forensen. Dit resulteert in tevreden werknemers. En tevreden medewerkers zijn productieve medewerkers!

7.     Uitbreiding van uw MVO-beleid
Minder reizen en effectievere mogelijkheden voor telewerken betekenen minder uitstoot van schadelijke broeikasgassen in de atmosfeer. Video conferencing is groene technologie.

Wanneer gedacht wordt aan communicatie kan er weinig twijfel over bestaan ​​dat video conferencties enorm aantrekkelijk is. Het levert meer begrip en intimiteit op en zorgt ervoor dat teams worden gestimuleerd, niet alleen voor meer vertrouwen naar een dieper niveau van begrip en verbinding, maar ook voor een versnelling van het communicatietempo.

 

Tot slot
Het is tijd om medewerkers de tools te geven die ze nodig hebben om direct contact te maken met hun collega’s vanaf elke locatie, zodat ze kunnen werken waar en hoe ze willen. Fidato is al jarenlang specialist voor video conferencing apparatuur en denkt graag met u mee.

Video conferencing zal met zijn specifieke oplossing de tevredenheid en productiviteit van personeel verhogen met als mogelijke resultaat dat de inkomsten van een organisatie zullen stijgen.

Als audiovisueel en merkonafhankelijk adviseur helpt Fidato u met de keuze voor de beste oplossing op het gebied van video conferencing en de complete installatie met bijbehorende service en beheer. Behoefte aan meer informatie rondom de mogelijkheden van video conferencing? Bel direct met een van onze specialisten op 026-3644828 of mail naar info@fidato.nl

 

Share: