De tijd van een vaste werkplek waarbij je op kantoor een eigen bureau en een computer met printer had, is zo goed als voorbij. Om ons werk op verschillende plaatsen en momenten te kunnen doen, gebruiken we tegenwoordig minstens 2 devices: onze computer, laptop, tablet of smartphone. Overdag, ’s avonds of ’s nachts; we willen overal en op elk gewenst moment kunnen werken. Daar zijn IT-oplossingen voor nodig die dat mogelijk maken. Maak kennis met Bring Your Own Device (BYOD).


Lees meer over de volgende onderwerpen

'40% van de werkgevers maakt gebruik van BYOD, een oplossing die massaal gedragen wordt door werknemers. Vooral de werknemers die rechtstreekse klantencontacten onderhouden. Daarbij werkt het merendeel van de medewerkers het liefst op zijn eigen persoonlijke toestel.'

Samsung

BYOD betekenis uitleg en nadelen

Wat is BYOD?

Dankzij BYOD technieken kunnen medewerkers hun persoonlijke devices gebruiken op het werk. Vaak wordt bij deze trend gerefereerd naar het meebrengen van mobiele apparatuur, zoals laptops, tablets en smartphones.  

Het gebruiken van privé devices op de werkvloer is steeds populairder geworden en dit is niet voor niets. BYOD wordt de laatste jaren vooral ingegeven door de opkomst van populaire smartphones en tablets, die vaak slimmer, beter en sneller zijn dan de meeste devices die door bedrijven aan medewerkers worden verstrekt.  

BYOD is niet alleen interessant vanwege de kostenbesparingen die optreden, maar ook door het gebruiksgemak van de eigen devices op de werkvloer.  

Waarvoor kan BYOD ingezet worden?

BYOD biedt u de mogelijkheid om medewerkers met hun persoonlijke devices toegang te geven tot het netwerk, de apps en de data van uw bedrijf. Met als doel hun productiviteit en tevredenheid te vergroten.  

Data draadloos presenteren Er zijn verschillende oplossingen, zoals WePresent en ClickShare, die u kunt gebruiken om draadloos presentaties, muziek of video en foto’s te verzenden naar een projector of flat panel display in de desbetreffende ruimte. Het maakt niet uit van welk apparaat u het verstuurt. Dit kan uw eigen laptop, tablet, smartphone of computer zijn. Een splitscreen functie maakt het zelfs mogelijk om content van vier apparaten op het hetzelfde moment op één scherm te tonen.  

bring your own device BYOD
Bespreek de mogelijkheden

Voordelen van BYOD:

De voordelen van BYOD zijn hieronder samengevat:

1. Kostenbesparing Het eerste voordeel van BYOD is dat er veel geld bespaard wordt door de organisatie. Door medewerkers zelf een laptop, tablet of telefoon mee te laten nemen naar het werk, hoeven werkgevers niet meer te investeren in extra apparaten. Volgens een onderzoek van netwerkbedrijf Cisco kan een onderneming op deze manier wel duizenden euro’s per werknemer per jaar besparen en dit is zeker een interessante kostenbesparing voor veel organisaties.  

2. Productiviteit medewerkers Werkgevers zien hun bedrijfsprestaties verbeteren door meer mobiele en productieve werknemers. En dat kost hen niets aan extra investeringen. Werknemers zijn in hun element omdat ze hun vertrouwde smartphone ook op het werk mogen gebruiken. Het bijkomend voordeel is dat de medewerker waarschijnlijk alle ins en outs van het apparaat of besturingssysteem kent. Er zijn dus weinig tot geen gebruikersproblemen.  

3. Weinig onderhoud Door gebruik te maken van BYOD bespaart de werkgever niet alleen in de aanschaf van nieuwe elektronica, maar ook in het onderhoud van de elektronica en de abonnementen die soms nodig zijn om deze te kunnen gebruiken. Een medewerker die zijn eigen device gebruikt, kijkt waarschijnlijk nauwkeuriger naar de noodzaak van onderhoud, software updates en vervanging. De medewerkers zorgen hierdoor zelf dat hun besturingssysteem dankzij updates goed werkt en houden op die manier hun eigen werkplek up-to-date. Dat heeft alleen maar positieve effecten op de productiviteit en kosten.  

byod nadelen en voordelen

 


Bent u opzoek naar een specialist en leverancier voor BYOD? 

Fidato helpt u graag

Enkele recente projecten 

Fidato realiseert projecten in de branches: zakelijk, onderwijs, hotel & congres, overheid, zorg en cultuur

Bespreek met ons uw wensen voor BYOD. Wij helpen u graag! 

CONTACT