6 redenen waarom Professionele Display gebruikt wordt op kantoor!

In vergaderruimtes en zakelijke omgevingen zien we steeds regelmatig de toepassing van standaard consumenten TV’s. Dit lijkt in eerste instantie niet heel vreemd, maar er zijn een aantal duidelijke verschillen tussen consumenten en professionele beeldschermen en voordelen die professionele displays bieden voor zakelijk gebruik.

Waar klanten veelal tegen aanlopen met consumenten TV’s:

  • Beperkingen in functionaliteit
  • Snel afschrijven
  • Problemen die ontstaan als de schermen veel gebruikt worden
  • Beeld van het scherm is niet helder genoeg (veelal bij veel lichtinval/open ruimtes)
  • Geen geïntegreerde oplossing (beperkte applicatie en connectiviteitsmogelijkheden)
  • Bij vervanging moet je uitwijken naar een ander model

Dergelijke zaken spelen nauwelijks een rol bij professionele beeldschermen door, 6 redenen:

1. Meer en betere ingebouwde features
Professionele displays hebben een grote diversiteit aan softwaremogelijkheden en verschillende applicaties, om een beeldscherm op een multifunctionele manier te kunnen gebruiken.

2. Hoger investeringsrendement
Consumentenschermen lijken in eerste instantie goedkoper in de aanschaf dan professionele monitoren. Hoewel een professioneel beeldscherm om een grotere initiële investering vraagt, gaan deze beeldschermen met gemak 5 tot 7 jaar mee bij zakelijk gebruik, waar dit bij consumentenschermen gemiddeld maar 1 tot 2 jaar is.

3. Meer Uithoudingsvermogen
Professionele schermen kunnen langer achter elkaar gebruikt worden en ingeschakeld blijven, zelf tot 24 uur per dag. Hierbij raken de schermen niet snel oververhit en bevatten de displays speciale elementen om de warmte van een scherm te controleren.

4

4. Betere lichtopbrengst en beeldkwaliteit

Professionele beeldschermen hebben standaard een hogere lichtopbrengst dan consumenten tv’s. Het felle licht in een vergaderruimte is hierbij niet van invloed op de beeldkwaliteit, deze blijft hoog.

5. Meer proactieve service

Vanzelfsprekend worden professionele displays niet standaard verkocht in de winkel, deze worden geleverd via een reseller, als totaaloplossing. deze bestaat bijvoorbeeld ook uit randapparatuur, software en de juiste wijze van montage en integratie maar vergeet ook niet de uitgebreide garantie en juiste (vaak 24-uurs) service opvolging.

6. Ruimere compatibiliteit
Professionele displays zijn ontwikkeld voor de zakelijke markt en ingericht op de toekomst. Er zijn veel softwareleveranciers die voortdurende toepassingen ontwikkelen voor deze displays, om te kunnen garanderen dat u de techniek op de door u gewenste manier kan gebruiken en blijven gebruiken.

Kortom, u bevindt zich in een sterk innoverende omgeving. Trends zoals het nieuwe werken veranderen uw omgeving voortdurend. Presenteren, vergaderen en communiceren vereisen veel aandacht.

Kijk hier naar de verschillende bedrijven die u voor gingen en die hun kantooromgeving hebben ingericht met professionele beeldschermen of bel/mail een van onze adviseurs voor een vrijblijvend advies en/of inspiratiesessie. Fidato helpt u graag met het vertalen van dergelijke trends naar audiovisuele toepassingen!

(bron: Samsung)

Share: