BYOD

Overal liggen kabels waarover je struikelt, er ideeën wirwar aan snoeren om de apparatuur aan elkaar te linken. Kortom, je ziet door de bomen het bos niet meer en de vraag of alles wel werkt doemt weer op. Fijn dat er kabels zijn om zaken aan te sluiten maar toch ook weer niet want vaak ligt het in de weg. Of u wilt draadloos en direct data delen en presentaties geven zonder het gebruik van USB-sticks of cd’s aan collega’s of klanten?

Het fenomeen BYOD (Bring Your Own Device), is een bedrijfsconcept waarbij personeel apparatuur naar werk meebrengt die niet wordt uitgeleverd door de werkgever. Vaak wordt bij deze trend gerefereerd naar het meebrengen van mobiele apparatuur, zoals laptops, tablets en smartphones, maar het kan ook gaan om complete desktopcomputers die zakelijk gebruikt worden, maar door de werknemer betaald zijn.

Er zijn verschillende oplossingen; twee oplossingen lichten we toe, de WePresent en de Clickshare.

BYOD

Uw data draadloos op uw scherm met de WePresent.

De WePresent kan in elke ruimte gepositioneerd worden en lijkt een beetje op een soort router. U kunt draadloos Powerpoint presentaties en muziek of filmpjes en foto’s verzenden naar een projector of flat panel display in de desbetreffende ruimte. Dat is zelfs mogelijk in HD kwaliteit. Het maakt niet uit van welk apparaat u het verstuurt. Dit kan uw eigen laptop, tablet, smartphone of computer zijn. De splitscreen functie maakt het mogelijk om content van vier apparaten op het hetzelfde moment op één scherm te tonen.

Clickshare, met één druk op de knop draadloos presenteren.

Eenvoudig plugt u de one-click USB knop in uw laptop, tablet of smartphone en u heeft direct het beeld op uw scherm weergegeven. Zelfs geluid wordt meegestuurd en zo over het audiosysteem van de vergaderruimte weergegeven. Barco’s ClickShare maakt het ook mogelijk om informatie vanaf laptops draadloos én gelijktijdig te laten zien via projectie, een LCD/LED scherm of digitaal whiteboard.

Tevens kunt u snel verbinden via de Clickshare app. De informatie van tot wel vier apparaten kan tegelijkertijd op het scherm getoond worden. En het systeem geeft automatisch de best mogelijke resolutie weer. Voor het delen van content vanaf uw tablet of smartphone download u eenvoudig de Clickshare app en stuurt u uw presentatie, rapport, foto’s, etc. naar het display.

Nog even op een rijtje, de voordelen van BYOD :

1. Kosten besparen

Door bijvoorbeeld minder laptops te verstrekken omdat werknemers liever met een goedkopere (of zelf aangeschafte), maar een meer praktische iPad werken, kan een budgethouder besparen op bedrijfsapparatuur.

2. De werknemer is vertrouwd met het apparaat

Het gebruik van eigen apparatuur heeft als groot voordeel dat de medewerker daar reeds vertrouwd mee is, en de ins en outs van het besturingssysteem kent. Er zijn dus minder of helemaal geen aanloop problemen waarbij werknemers tijdelijk langzamer gaan werken of bedrijfsprocessen vastlopen omdat medewerkers problemen hebben met de besturing van hun mobiele device.

3. Laptop en smartphone heeft weinig onderhoud nodig

Een werknemer die  zijn eigen devices gebruikt, kijkt waarschijnlijk ook veel nauwkeuriger naar de noodzaak van onderhoud, software updates en vervanging. Met name bij telefoons stappen veel gebruikers om de twee jaar over op een nieuw exemplaar. Dat betekent dat ze altijd in staat zijn met de de laatste apps en software te werken. Bovendien zullen mensen toch altijd iets netter omgaan met hun eigen spullen, dan met een laptop of smartphone van de zaak. Zeker bij gevoelige elektronische apparatuur is dat geen sinecure.

4. Snel en efficiënt presentaties en data weergeven

Zoals eerder is beschreven is de gebruiksvriendelijkheid bij beide apparaten erg hoor waardoor u heel snel en simpel uw laptop of smartphone kunt aansluiten en kunt presenteren wat u wilt wat natuurlijk ook geldt voor uw medewerkers.

Als merkonafhankelijk adviseur kunnen wij u helpen om de beste oplossingen voor uw organisatie te vinden op het gebied van Bring Your Own Device. Wilt u meer informatie rondom de mogelijkheden van BYOD? Bel direct met een van onze specialisten op 026-3644828 of mail naar info@fidato.nl

 

Share: