Sound Masking

Raken uw werknemers in een open kantoor omgeving vaak afgeleid door collega’s die luid telefoneren of overleggen? Of zijn er bij een open werkvloer of balie- en entree- omgeving vertrouwelijke gesprekken vaak ongewenst te volgen? Heeft u last van een aangrenzende snelweg of lawaaiige industrie?

Het toepassen van een ‘Sound Masking’ techniek helpt dit probleem op te lossen waarmee 48% van de werknemers in een open office space, te kampen heeft. Een verbetering van 10% in performance, is voor vele voldoende om dit nieuwe fenomeen te onderzoeken.

Hoe creëer ik een ideaal en akoestisch milieu binnen mijn kantooromgeving?

Gespreksmatige afleidingen verminderen terwijl er een open en esthetisch kantoor wordt ontworpen? Fidato verbetert dit door bij het ontwerpen van een akoestisch milieu binnen een kantooromgeving te kijken naar verschillende elementen zoals het element ‘Coveren’, wat onderdeel is van de ABC’s van akoestisch design en dan specifiek naar Sound Masking.

 

abcs-of-acoustic-design

 

Iedereen is graag aanwezig op het strand aan zee. Het geluid van de golven, het uitzicht op de zee en natuurlijk de zon hebben iets rustgevends. Stranden zijn vaak druk bezocht maar ondanks de grote aanwezigheid van mensen hebben we vaak geen last van elkaar. Het effect van sound masking lijkt een beetje op het effect van de zee. Zoals de zee een soort audiosysteem is uit de natuur kunnen we sound masking daarmee vergelijken omdat het ook een maskerend geluid produceert. Dit geluid, wat uiteraard niet storend is, kan worden ontvangen als een soort rustgevende ruis. Het wordt egaal in de ruimte gebracht, met als doel geluidsprikkels te reduceren. De ruisversterker met speakers kan ook worden uitgerust met sensoren die zich automatisch aanpassen aan geluidsveranderingen in de ruimte.

Sound masking, de voordelen:

1. Verhoogt privacy

  • Onderzoekers concludeerden dat bij de toevoeging van sound masking de mondelinge privacy steeg van 35% naar 90%.

2. Verhoogt performance

  • Uit onderzoek is gebleken dat deelnemers een verbetering ondervonden van 10% om een reeks cijfers en woorden herinneren.

3. Verhoogt productiviteit

  • Werknemers die zich in een ruimte bevonden zonder sound masking verloren 21.5 minuten aan afleidingen vanwege te luide conversaties van collega’s.

4. Verhoogt comfort

  • Gemiddeld 48% van de werknemers vermeldden dat afleidingen door luide conversaties de oorzaak zijn voor een oncomfortabele werkplek.

Als merkonafhankelijk audiovisueel adviseur helpen wij u ook om de beste oplossingen voor uw organisatie te vinden op het gebied van sound masking. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van sound masking, neem dan contact op met een van onze specialisten, telefoonnummer 026-3644828 of stuur een e-mail naar info@fidato.nl

Share: