Wat is videoconferencing?

Ontdek wat videoconferencing is, waarvoor u videoconferencing kunt gebruiken, de 8 voordelen en op maat advies.

videoconferencing apparatuur voor kantoor en vergaderen

Komen deze problemen u bekend voor?

Vaak in de file? Lukt het niet om een collega te treffen omdat die op een andere locatie werkt? Is het lastig om bepaalde onderwerpen ‘op afstand’ duidelijk over te brengen? Wordt uw persoonlijke boodschap per mail of telefoon verkeerd begrepen? Werkt u veel in teams en dan met name met collega’s die thuis of op afstand werken in nieuwe collaboration omgevingen zoals Office 365, Microsoft Office of Microsoft Teams? Dan zou audio- en videocommunicatie, het zogenaamde videoconferencing wel eens de oplossing kunnen zijn.

“Werkplekken die strategische samenwerkingstools toepassen, lopen twee tot vijf jaar voor op hun concurrentie” – Frost & Sullivan consultants

Wat is videoconferencing?

Videoconferencing (ook wel videoteleconferentie) maakt gebruik van audio- en videocommunicatie zodat mensen vanuit verschillende locaties met elkaar kunnen communiceren. Dit kan een bespreking zijn tussen twee of meer personen in verschillende kantoren of op locatie met meer personen in een grote ruimte. In toenemende mate is naast onderlinge communicatie ook sprake van het delen van content zoals een spreadsheet of presentatie. Veel organisaties maken al gebruik van zogenaamde Unified Communicatie (UC) software zoals Office 365 en Microsoft Teams. Om de mogelijkheid van videocommunicatie en content delen, wat al in deze pakketten zit, optimaal te benutten, levert Fidato passende oplossingen voor verschillende toepassingen en situaties.

In vergelijking met een gesprek via de telefoon, is videoconferencing namelijk veel persoonlijker en komt de boodschap beter over: het nemen van beslissingen en productiviteit is aantoonbaar effectiever via videoconferencing. Dit wordt benadrukt door een wereldwijd onderzoek onder 4.700 gebruikers, waarin 88% van de gebruikers aangeeft dat vergaderen efficiënter is met video en 87% vindt dat het nemen van beslissingen bespoedigt.

Onder welke categorie valt u?

U heeft al videoconferencing maar het wordt niet gebruikt?
Een veel gehoorde klacht van eerder gekochte traditionele videoconferencing systemen is het niet of beperkt gebruiken van de oplossing. Veelal ligt hiervoor de oorzaak bij een te beperkte gebruikersadoptie. Mensen vinden de techniek te ingewikkeld of het werkt gewoonweg niet, of het is niet mogelijk met ‘vreemde deelnemers (niet van hetzelfde bedrijf)’ te videoconferencen. In dat geval passen wij voor u de bestaande hardware naar een eenvoudig te bedienen videoconferencing oplossing aan.

U heeft geen videoconferencing, maar werkt wel met Unified Communicatie (UC) software zoals Office 365, Microsoft Office, Microsoft Teams, Skype for Business, Bluejeans, GoToMeetings, Cisco WebEx, Zoom, etc.? Als vanuit ICT dergelijke software al op uw laptop beschikbaar is gesteld, is het eenvoudig in geschikte ruimte een videoconference gesprek op te zetten vanuit deze software. Audio- en videocommunicatie met het delen van content maken wij mogelijk waarmee u profiteert van de voordelen van videoconferencing met minimale kosten.

 

Waarvoor kan videoconferencing ingezet worden?

Met moderne toepassingen voor videoconferencing kunt u een speciale ruimte of uw werkplek door Fidato laten inrichten voor videoconference. Hiermee kan uw team vergaderen met collega’s, leveranciers of klanten over de hele wereld. Eenvoudig contact, met visuele ondersteuning met de mogelijkheid om content te delen.
Met deze videoconference oplossingen wordt het aantal gewerkte uren gegarandeerd efficiënter door een efficiëntere communicatie, de besparing van reistijd en het gebrek aan vertragingen.

Videoconferencing kan ingericht worden voor:

  • Een vergaderruimte en boardroom
  • Werkplekken en flexplekken
  • Grote openbare ruimtes en andere zakelijke gelegenheden

KPMG audiovisueel projectinrichting vergaderruimte

De 8 voordelen van videoconferencing

De grootste voordelen van videoconferencing zijn hieronder samengevat:

✓ Vergroot de efficiëntie
Videoconferencing stelt u in staat om in real time te communiceren met experts, collega’s, leveranciers en klanten op externe locaties. Het zorgt voor een transformatie van uw bedrijfsvoering door een einde te maken aan geïsoleerde eilandjes binnen uw organisatie en nieuwe manieren te bieden om samen te werken en ideeën uit te wisselen.

✓ Vergroot de productiviteit
Oog in oog communiceren verscherpt de focus, voorkomt verwarring, stroomlijnt de samenwerking in teamverband en brengt mensen dichter bij elkaar. Mobiele oplossingen vergroten daarnaast de productiviteit van medewerkers die veel onderweg zijn.

✓ Videoconferencing apparatuur vergroot de aandacht tijdens een gesprek
Videoconferencing verhoogt de aandacht door livebeelden waardoor de aanwezigheid en het alert zijn tijdens een gesprek onbewust wordt vergroot.

✓ Vergroot uw concurrentievoorsprong
Het vermogen om in real time beslissingen te nemen op basis van kwalitatief hoogwaardige videoconferencing kan de time-to-market voor nieuwe producten en diensten aanzienlijk verkorten en maakt een snelle oplossing van problemen mogelijk.

✓ Besparingen
De besparingen op de reiskosten als gevolg van videoconference zijn vaak voldoende om de investering binnen een paar maanden terug te verdienen. De vastgoedkosten en operationele kosten kunnen daarnaast worden ingedamd door het stimuleren van telewerken.

✓ Vergroot de bedrijfscontinuïteit
Met videoconference kan het werk gewoon doorgaan wanneer sneeuw en ijzel de wegen onbegaanbaar maken, vulkaanuitbarstingen het vliegverkeer stilleggen en griepepidemieën medewerkers dwingen om thuis te blijven.

✓ Verbeterde balans tussen werk en privé
Visuele communicatie maakt het mogelijk om minder te reizen en forensen. Dit resulteert in tevreden werknemers. En tevreden medewerkers zijn productieve medewerkers!

✓ Uitbreiding van uw MVO-beleid
Minder reizen en effectievere mogelijkheden voor telewerken betekenen minder uitstoot van schadelijke broeikasgassen in de atmosfeer. Videoconferencing is groene technologie.

Bent u opzoek naar een specialist en leverancier voor videoconferencing? Maak kennis met één van onze experts.

Share: