Digitale poli versneld ingevoerd

Vanwege de Coronacrisis helpt Fidato geestelijke gezondheidszorg (Pro Persona) nu met dagelijks 4.500 digitale therapieën doormiddel van videoconferenties

‘Digitale therapie Pro Persona scoort bij gebrek aan mogelijkheid polibezoek’ aldus kopte de Gelderlander afgelopen zaterdag. Door de beperkende maatregelen vanwege de uitbraak van het Coronavirus in Nederland, is de beoogde uitrol van een digitale poli in een stroomversnelling gekomen. Naast de 8 locaties waar voorzien is in digitaal werken dankzij vaste videoconference in een vergaderruimte, zijn vrijwel alle medewerkers voorzien van de Video Communicatie App op hun laptop, tablet of mobiel. Hierdoor is een volwaardige videoconferentie mogelijk is. Na een (eerder) intensief traject van onderzoek, test en een pilot op een geselecteerd aantal locaties voor verschillende gebruikers, heeft Pro Persona het digitaal communicatie platform van Starleaf omarmd.

Vanuit Pro Persona maken ook psychologen en psychiaters gebruik van de Starleaf Applicatie om digitale therapie aan te bieden aan cliënten nu er beperkte mogelijkheden zijn voor een fysiek bezoek. Door het eenvoudig kunnen opschalen, maakt met name deze toepassing het versneld invoeren van Starleaf als digitaal communicatie platform ideaal. De software toepassing vraagt immers geen te installeren audiovisuele techniek in een specifieke vergaderruimte maar slechts een app op een al aanwezige PC met camera en microfoon. Op een beveiligd platform is van daaruit contact te maken met ieder ander internet verbonden apparaat voorzien van een camera en een microfoon. De client hoeft geen software te installeren en kan direct deelnemen via een internetbrowser.

De combinatie van gebruikersgemak, de universele verbindingsmogelijkheden van Starleaf met alle andere Video Conference platforms (Skype, Microsoft Teams, GoToMeeting, Zoom, Hangouts, BlueJeans, browseroplossingen, etc.) en systemen, de combinatie van software en hardware én de zeer schaalbare integratie mogelijkheden op technisch- en commercieel- gebied maakte dat Pro Persona gekozen heeft voor Starleaf als oplossing. Fidato is de gekozen systemintegrator voor deze installatie met decennia ervaring in videoconferentie toepassingen van verschillende merken. “Video communicatie valt of staat met de gebruikersadoptie. Een systeem kan technisch nog zo goed zijn, als gebruikers het niet inzetten, wordt de case niet succesvol” aldus Marco van der Linden, directeur van Fidato. “Gebruikersgedrag en -behoefte vertalen naar een toepassing en slim ontwerpen in de context van een technische infrastructuur, is wat we als Fidato goed kunnen. Op basis van dit inzicht een soft- en hardware- oplossing bieden, installeren en onderhouden is wat we vervolgens doen. We putten hierbij uit diverse merken en mogelijkheden om vervolgens de best passende oplossing te kiezen. Mede hierdoor en dankzij de technische kennis van onze audiovisueel specialisten zijn we in staat het optimale resultaat voor beheerders en gebruikers neer te zetten.”

Geïnteresseerd? Onze AV/IT professionals helpen je graag. Bel of mail ons gerust; 026-2644828 of info@fidato.nl

Share: