De groei van groot formaat displays in uw branche

Waar gaat de vraag naar flat panel oplossingen in presentatie applicaties naar toe? De verkoopaantallen voor oplossingen van groot formaat displays bereikte in 2015 een piek van 748.000 units. Dat is een jaarlijkse groei van 19%! Dat wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de groeiende vraag naar presentatie producten binnen de zakelijke- en onderwijsbranche in Europa. Naar verwachting blijft deze trend de komende jaren groeien. Met name de verkoop van presentatie applicaties zal naar verwachting op 31% staan in 2018 wat in 2015 nog 21% was volgens een recent onderzoek van Sony.

Corporate

In een zakelijke omgeving zorgen groot formaat displays voor veel voordelen waaronder het faciliteren van draadloze presentatie systemen zoals bijvoorbeeld video conferencing. Vooral een verbetering van samenwerking in de kantoortuin op het gebied van communicatie zorgt ervoor dat er dat er bij deze sector een groeiende vraag ontstaan is naar oplossingen met grotere schermen die deze ondersteunen.

Onderwijs

Tevens in het onderwijs zorgen groot formaat displays voor veel voordelen bij docenten en studenten. Als voorbeeld, het kunnen koppelen van meerdere apparaten aan het centrale scherm van een leslokaal om zo vragen en informatie te delen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat steeds meer onderwijsinstellingen vragen naar dit soort oplossingen waardoor de efficiency duidelijk zou worden verbeterd.

Retail

De retailsector is de grootste afnemer van commerciƫle groot formaat displays in Europa, met 35% staat deze sector bovenaan. De display technologie zorgt er voor dat retailers kunnen adverteren, communiceren en het entertainen van en voor klanten, meestal in de vorm van Digital Signage oftewel Narrowcasting. Dit zorgt tevens voor betere interactie met de klant.

Entertainment

De entertainment sector laat weer een vraag zien naar 4K display oplossingen met als doel impactvolle en meeslepende ervaringen op een groot scherm te creƫren, wat de bezoekerservaring sterk verbetert en dus een vereiste is voor scherpere resoluties.

Uit een business to business eindgebruiker onderzoek van Futuresource consulting blijkt dat het gros van de eindgebruikers kiest voor flat panel display zoals hier onder is weergegeven.

Corp-End-User-Infographic-twitter-sm-0516

Share: