Fidato sponsort stichting Roparun 2018

Fidato sponsort Roparun 2018

Hogeschool Rotterdam deed dit jaar mee met de Roparun met audiovisueel bedrijf Fidato als een van de trotse sponsoren. Op vrijdag 18 mei vertrok het team van de hogeschool naar Hamburg en kwam drie dagen later aan in Rotterdam. In totaal is er door het mooie initiatief van Hogeschool Rotterdam gezamenlijk €35.308,40 opgehaald.

Helaas krijgen ook studenten en medewerkers van de Hogeschool Rotterdam in hun omgeving te maken met kanker. Daarom heeft de Hogeschool Rotterdam dit jaar voor de 20ste keer meegedaan aan de Roparun. Om zich op die manier gezamenlijk in te zetten voor mensen met kanker en zo “leven toe te voegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd”.

Het Hogeschool Rotterdam team bestond uit ongeveer 25 deelnemers. Elk lid had een eigen reden om deel te nemen aan de Roparun. Daarnaast had elke deelnemer ook een eigen rol, variërend van loper tot catering en fietser tot masseur (HogeschoolRotterdam, 2018).

In totaal heeft de Roparun in 2018 een mooie opbrengst binnen gehaald van maar liefst €5.144.412,64.

De totale opbrengst van de Roparun werd met luid gejuich ontvangen.

Team Hogeschool Rotterdam bedankt haar sponsoren na de Roparun.

Het evenement
De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!).

Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt. De afgelopen 26 edities van de Roparun is al meer dan 78 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker (Roparun, 2018).

 

Share: