Met meer in één ruimte video-vergaderen tijdens de ‘1,5 meter economie’

Hoe kun je in één ruimte met 2, 4 of 6 deelnemers een videoconference call (VC) organiseren terwijl je op 1,5 meter afstand van elkaar moet zitten? Nu het videobellen thuis in een record tijd ingeburgerd lijkt te zijn, rijst de vraag ‘hoe dan in een kantoor/vergaderruimte met meerdere personen?’

In de kantooromgeving maakten we eerder al gebruik van videoconferencing systemen vaak in specifiek hiervoor ingerichte ruimten. Nu echter de software videoconferencing vanaf een laptop met bijvoorbeeld pakketten zoals Microsoft Teams, Zoom, WebEx, Hangouts, etc. de norm is geworden zal in een vergaderruimte met een aantal collega’s en de inzet van deze laptop de 1,5 meter afstand onderling, een probleem worden. De in de laptop ingebouwde camera is hiervoor immers niet bedoeld en ook de microfoon laat bij wat meer afstand onderling te wensen over. De dan in de haast aangesloten webcam geeft onvoldoende soelaas en een upgrade naar een VC-ruimte met een geavanceerd videoconferencing systeem is dan, zeker bij grotere aantallen vergaderruimten, relatief kostbaar.

Eenvoudig een professionele VC-omgeving

Inmiddels zijn verschillende oplossingen voorhanden in de vorm van kleine videoconferencingsystemen onder de € 1.900,00 (Starleaf Huddle Room). Deze videoconference software is, in combinatie met uw laptop, eenvoudig uit te breiden met camera’s en microfoons eventueel gecombineerd met een soundbar voor de kleinere vergaderruimte waaronder de Crestron Mercury of de AMX Ascendo soundbar oplossing waarmee je snel én eenvoudig, een professionele VC-omgeving creëert.

video conferenties op afstand

Geluid

Geluid is bij videoconferencing van minstens zo groot belang als beeld. ’54% van de mensen die gebruik maken van virtuele vergaderruimtes irriteert zich aan de audio kwaliteit’, mensen worden namelijk gek van oplossingen die niet goed werken, en vergadermicrofoons met slechte audio kwaliteit blijkt een grote irritatie. Met het volgen van de richtlijnen van het RIVM (de 1,5 meter regel) ontstaat dan een extra probleem! De oplossing is dan de beamtracking technologie door gebruik te maken van een aan of in het plafond gemonteerde microfoon. Beamtracking microfoons werken met alle aanbieders van videoconferencing waaronder Cisco, Poly, Starleaf, GoToMeeting, BlueJeans én zijn officieel gecertificeerd voor Microsoft Teams, Google Hangouts en Zoom. Afhankelijk van het gekozen merk, kunnen groepen van 2, 4, 6 tot zelfs 15 deelnemers prima verstaanbaar zijn, terwijl iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar zit!

Meer info? Wilt u een voorstel? Of een advies welke VC-oplossing of microfoons u nodig heeft voor uw ruimte?
Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Stuur een mail naar info@fidato.nl of bel ons gerust op 026-3644828

Share: