De mogelijkheden van 4K

Bent u niet tevreden met uw huidige beeldkwaliteit? Het kan zelfs voorkomen dat u op een evenement staat en uw beelden voor sommige potentiële klanten toch niet duidelijk genoeg zijn om te zien. Om dit soort redenen heeft onze verhuur- en eventafdeling geïnvesteerd in een aantal 49″ en 85″ schermen met 4K (Ultra HD oftewel UHD) resolutie wat een aanzienlijk verschil is vergeleken met HD schermen op het gebied van resolutie. Als bijkomend voordeel voorkomt u ook hoge aanschafkosten als u besluit dit beeldmateriaal bij Fidato te huren.

IMG_2659_verge_super_wide

4K heeft namelijk meerdere voordelen:

  • Een nog scherpere weergave van beelden. Bij UHD heb je 8,3 megapixels tot je beschikking, terwijl dat bij HDTV maar 2 megapixels zijn.
  • Meer subtiele details en dus een betere videobeleving.
  • Displays die beschikken over een UHD resolutie zijn zeer geschikt voor 3D-weergave zonder het gebruik van een 3D bril.
  • Ook de huidige passieve 3D techniek waarbij nog brillen gebruikt worden profiteert van Ultra HD aangezien de resolutie per oog hoger komt te liggen.

Vanwege de groei van content in 4K resolutie is het makkelijker om 4K beelden aan te maken en te verwerken. Het HDTV beeldmateriaal was bijvoorbeeld jaren lang erg aan de prijs en duurde zeer lang voordat het betaalbaar werd. Tegenwoordig is het mogelijk om verschillende UHD-camera’s, beeldmixers en afspeeltoestellen in te zetten voor hoogwaardige beeldkwaliteit. Ten slotte spelen veel  devices perfect UHD-beeld af welke gekoppeld kunnen worden aan de 4K schermen op bijvoorbeeld evenementen of beurzen maar natuurlijk ook in uw kantooromgeving.

Om deze redenen ziet Fidato de vraag naar 4K schermen stijgen. Met deze investering wordt tegemoet gekomen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige beeldkwaliteit.  Er word dan ook vol ingezet op de verhuur van de 4K schermen. Met de geringe diepte en het lage gewicht zijn ze ideaal bijvoorbeeld, zoals eerder benoemd, voor een montage op een beursstand.

Als merkonafhankelijk audiovisueel adviseur helpen wij u ook met het faciliteren van evenementen door de verhuur van 4K schermen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van 4K schermen, neem dan contact op met een van onze specialisten, telefoonnummer 026-3644828 of stuur een e-mail naar info@fidato.nl

Share: