9 februari 2018 – ISE 2018 WRAP-UP

De ISE zit er voor dit jaar weer op. Maar wat is ons nu opgevallen?

Natuurlijk kunnen we niet om de verbluffende stands van Sony, Samsung en LG heen, zoals elk jaar hebben zij weer groots uitgepakt. Sony kwam met hun Crystal led technologie die met een pixel van maar 0,003 mm2 haarscherp is.

LG pakte het op een andere manier aan met hun OLED technologie en natuurlijk de in-glass oplossing, waarvan we afgelopen jaar de eerste in de EU geplaatst hebben! Een fantastisch flinterdun dubbelzijdig scherm welke op meerdere manieren op de ISE getoond is. Daarnaast zagen we een enorme curved wall, over (beeld-)beleving gesproken!

Samsung kwam met een 146” display gebaseerd op een andere technologie, de zogeheten Microled-scherm en de Samsung Flip in de vorm van een digitaal flip-over board. Dit Flipboard heeft tijdens de ISE de vooraanstaande TNT Award gewonnen, waarover hier meer te lezen is.

Menig fabrikant stak in op samenwerken, oftewel collaboration, draadloos presenteren en BYOD of een combinatie daarvan. Daarnaast werden er duidelijke stappen gezet op het gebied van videoconferencing en de integratie met verschillende pakketten zoals Office365 en bijvoorbeeld Skype for business. Verder stond dit jaar weer uitgebreid in het teken van digital signage dan wel narrowcasting, en natuurlijk een overvloed aan verschillende interactieve technieken en displays.

De mogelijkheden binnen AV beginnen steeds uitgebreider en geavanceerder te worden. Toch blijft het oorspronkelijke doel van AV nog steeds overeind staan; communiceren! Uiteraard speelt het esthetische aspect ook mee, een fraai uitziende boardroom vol met de nieuwste technische snufjes is steeds meer commodity voor veel bedrijven.

‘AV mag echter geen doel op zich zijn maar moet een middel zijn om je doel te bereiken!’

Vaak is een totaaloplossing noodzakelijk waarbij het gelukkig steeds vaker om de toepassing gaat. Je ziet dat steeds meer merken daarom nadenken over de toegevoegde waarde van hun product in combinatie met het gebruik ervan.

Een merk zoals Sony merkt dit ook op en komt met zo’n totaaloplossing in de vorm van TEOS Manage. TEOS is een softwarepakket waarin meerdere toepassingen zijn samengebracht. Voorbeelden hiervan zijn roombooking , Digital Signage, maar ook het kunnen weergeven van waarschuwingen op alle aangesloten schermen bij calamiteiten.

Wij, als Fidato, streven juist naar het creëren van toegevoegde waarde en het kunnen maken van de link naar het optimaal inzetten van dergelijke toepassingen. Alleen hierdoor denken wij dat met dergelijke totaaloplossingen echt het verschil voor u als organisatie gemaakt kan worden. Vanuit onze kennis en jarenlange ervaring helpen u hier graag persoonlijk bij!

Bent u nieuwsgierig over de toegevoegde waarde van het inzetten van nieuwe AV (communicatie-)toepassingen? Bel ons dan gerust. Graag zetten we ook nu weer onze opgedane inspiratie en kennis in naar een voor u passende oplossing!

8 februari – Sony gaat verder met TEOS

Op de ISE staat de stand van Sony veelal in het teken van innovatie. Ook dit jaar zal Sony bezoekers vernieuwende en in het oog springende toepassingen presenteren.

Waar men een aantal jaar gelegen nog een indrukwekkende koepelprojectie technieken liet zien, zo staan er tijdens het beursevenement van dit jaar een aantal nieuwe producten centraal die hoogstwaarschijnlijk een grote impact gaan hebben op de industrie. Met deze showcase van technologische ontwikkeling met nieuwe hard en software hoopt men bruggen te slaan tussen verschillende soorten eindgebruikers, zoals medewerkers, klanten of studenten.

Een van de ontwikkelingen die Sony tijdens de ISE presenteert is de TEOS oplossing, gericht op werkplekbeheer. Deze techniek is ontwikkeld om de dagelijkse bedrijfsvoering te vereenvoudigen, en samenwerking en facilitair beheer te optimaliseren. TEOS is toepasbaar binnen tal van sectoren, van corporate en (semi)overheid tot in het onderwijs.

Het eerste nieuwe product in de TEOS lijn is de TEOS manage, een multifunctionele toepassing voor het vergaderruimtes, kantoren, publieke ruimtes en een grote hoeveelheid aan andere locaties. TEOS manage is in staat meerdere aangesloten apparaten te combineren en aan te sturen vanuit een centraal platform. Daarnaast bevat de TEOS manage oplossing ook een digital signage oplossing wat deze techniek tot een interessant totaalpakket maakt.

Bezoekers kunnen TEOS en andere vernieuwende technieken door Sony ervaren op de ISE 2018, stand 1-N20 in hal 1.

7 februari – Vaddio komt met een camera met een groothoek van 60 graden.

Milestone is een grote speler binnen de AV wereld. Een van de bekendste merken die zij voeren is Projecta maar daarnaast voeren ze ook merken zoals Chief en Vaddio. De meest interessante ontwikkeling vanuit Milestone dit jaar vinden we onder de vlag van Vaddio.

Het sinds 2016 onderdeel van de Milestone groep Vaddio, richt zich voornamelijk op beeldopname. Dit jaar introduceert Vaddio de DocCAM 20 HDBT, een 1080P/60fps camera met een groothoek van 60 graden. Ideaal voor opstellingen waarbij overzicht wenselijk is.

6 februari – Narrowcasting

Eerst nog even een terugblik naar de  ISE… Wat gaat 2018 op het gebied van narrowcasting brengen? Wij houden u op de hoogte aankomende dagen. Nieuwsgierig? Met ons onafhankelijk platform M2cast helpen we u graag op weg en praten we u graag bij.

2 februari –  Videoconferencing (Realpresence Polycom)

Aankomende ISE zal ongetwijfeld in het teken staan van videoconferencing, een techniek die de afgelopen jaren een behoorlijke opmars heeft gemaakt binnen de corporate sector.

Polycom is een van de gerenommeerde merken die zich steeds verder hierop toe heeft gelegd en die nu een nieuwe lijn hebben uitgebracht; Realpresence. Naast de high end video- en audio-ervaring is content delen toegevoegd om het gebruikersgemak te vergroten. De eenvoudige manier van content verzenden, geeft gebruikers de mogelijkheid om bijvoorbeeld videoclips of zelfs CAD-animaties te delen.

Uiteraard is Polycom niet het enige merk die deze oplossing verzorgt. Op de ISE zijn de verschillende leveranciers alom vertegenwoordigd in hal 11 onder de vlag ‘Unified Communications’.

1 februari 2018 – Lasertechnologie van Canon

Canon Europe zal tijdens de ISE nieuwe projectiemogelijkheden presenteren, waaronder nieuwe installatieprojectoren met hoogwaardige laser- en lamptechnologie. Ze zullen in 7 zones laten zien hoe deze nieuwe toonaangevende toepassingen kan worden ingezet, van kleine vergaderruimte tot een groot auditorium.

Op het Canon XEED LCOS platform zullen ze tijdens de ISE nieuwe projectoren laten zien met maar liefst 75% verticale lensverschuiving!

31 januari 2018 – Samsung Electronics

Elektronicagigant Samsung zal groots gaan uitpakken tijdens de ISE! Alvast een voorproefje…

Met een eigen zone, het Amtrium en een eigen entree zullen de bezoekers een unieke kijk krijgen in de huidige AudioVisuele ontwikkelingen bij dit bedrijf, met hoogstwaarschijnlijk veel technisch vernuft zoals hier te zien:

The Wall
Daarnaast presenteert Samsung met The Wall, een scherm van maar liefst 146 inch (omgerekend 3,71 meter). Volgens Samsung is dit “het scherm van de toekomst”, met een nieuwe technologie die veel op OLED lijkt maar geen organische materialen bevat.


Cinema LED
Samsung komt nu ook met Cinema LED. s ’Werelds eerste LED scherm voor theatertoepassing dat de bioscoopervaring drastisch zal doen veranderen. De Cinema LED is zelf verlichtend en is in staat fotorealistische beelden weer te geven in 4K resolutie zonder tussenkomst van een projector. Het bereik in helderheid is zo’n 10 keer groter dan de standaard theater projectoren, waardoor details en kleuren in beeld te zien zijn die anders niet zouden opvallen.

Samsung Flip

De ultieme hybride tussen het digitale touchscreen/presentatiebord en traditionele flipover scherm zoals we deze kennen uit vergaderruimtes; de Samsung Flip. Het is een interactief display gericht op een meer productieve en efficiënte samenwerking, zonder gedoe, ervaar het zelf op de ISE!

24 januari 2018 – Projection Mapping tijdens de ISE 2018 (Visueel 3D spektakel)

Nieuw tijdens de 2018 editie van de ISE, is de World Master of Projection Mapping. Doel van deze wedstrijd is het creëren van een 3d videoprojectie, met als canvas de futuristische architectuur van het EYE filmmuseum in Amsterdam.

Dit spektakel vind plaats op 8 februari 2018 en de winnaar wordt een dag later bekend gemaakt tijdens de ISE. De vakjury bestaat o.a. uit Lennart Booij, Creative Director van het Amsterdam Light festival. Als ISE bezoeker heeft u de unieke kans deze visuele show bij te wonen tijdens een boottour over het IJ, vanaf het Centraal station of de bijgelegen Amsterdam Tower. De mapping komt tot d.m.v. krachtige projectoren van Panasonic.

Projection Mapping is het projecteren van foto of video op speciale objecten. Deze canvassen zijn vaak niet plat maar driedimensionaal van aard, waardoor de projectie via verschillende kijkhoeken en vaak op unieke wijze te aanschouwen is. Een projection mapping kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd op een gebouw, een kunstobject of voertuig. Hierbij is de mapping in de meeste gevallen speciaal ontwikkeld voor de gekozen toepassing voor een optimaal resultaat. Zo kan een gebouw snel van bouwmateriaal of Architectuur wisselen, of een auto ogenschijnlijk vervormen naar een ander model. Deze optische illusie wordt mogelijk gemaakt door het visuele spektakel van Projection mapping.

Als allround system integrator en event specialist heeft Fidato ook ervaring met het verzorgen van Projection mapping technieken en kunnen we ook uw event naar een hoger niveau tillen. Dit is bijvoorbeeld te zien in de onderstaande video tijdens de opening van de Dutch Design Week.

Klik hier om meer te lezen over de World Masters of Projection Mapping

Liveblog ISE 2018

Nog maar een kleine 3 maanden tot de ISE 2018,  met al weer de 15e editie, van start gaat in de RAI te Amsterdam. Vanaf dit moment kunt u zich inschrijven om samen met Fidato deel te nemen aan dit audiovisuele spektakel. Klik hier om u aan te melden voor deze pre-inschrijving.

Ook dit jaar zal Fidato weer een liveblog verzorgen met technische hoogtepunten en interessant nieuws vanaf de beurs.