Op afstand werken

Veel thuiswerken en niet meer reizen: Internationale bedrijven nemen maatregelen
Virusvoorzorg op kantoor: thuiswerken bij twijfel…
Verplicht thuiswerken vanwege corona…
Twitter: verplicht thuiswerken vanwege coronavirus…

We vallen op dit moment van het ene in het andere bericht waarbij bedrijven hun werknemers proberen te behoeden met als gevolg dat niet iedereen meer op kantoor maar vanuit huis werkt. Maar hoe zorg je nu dat de communicatie en het samenwerken op een goede manier gefaciliteerd wordt? Hoe regel je dat de nodige overleggen op een efficiënte wijze worden voortgezet? Hoe borg je het contact onderling, nu collega’s elkaar niet zomaar op kantoor treffen? Natuurlijk is er geen man over boord als je een paar dagen thuis werkt maar hoe borg je het samenwerken als dit langer gaat duren met slechts mail of telefonisch contact?

Samenwerken op afstand met behulp van videoconference is dan een goede aanvulling; ‘In vergelijking met een gesprek via de telefoon, is videoconferencing namelijk veel persoonlijker en komt de boodschap beter over: het nemen van beslissingen en productiviteit is aantoonbaar effectiever via videoconferencing. Dit wordt benadrukt door een wereldwijd onderzoek onder 4.700 gebruikers, waarin 88% van de gebruikers aangeeft dat vergaderen efficiënter is met video en 87% vindt dat het nemen van beslissingen bespoedigt.’

Benieuwd naar de 8 voordelen van videoconferencing? Kijk hier.

Ook als je al in teamverband werkt of juist nu collega’s thuis of elders werken, in combinatie met collaboration omgevingen zoals Office 365, Microsoft Office of Microsoft Teams, dan is audio- en videocommunicatie, het zogenaamde videoconferencing, een goede oplossing. Wil je bovendien kunnen verbinden met andere videoconference systemen en/of oplossingen dan kunnen we je daar zeker bij helpen waarbij Starleaf een oplossing is.

Starleaf geeft voor de thuiswerkplek met een laptop en een speciale Starleaf App, een volwaardige  en veilige (ISO/ICE27001) videoconferencing oplossing; ‘StarLeaf’s solutions support rapid communication and seamless collaboration in the varied modern work environment. From small huddle spaces to the largest meeting rooms, and from fixed desks and offices to roaming remote and home workers, StarLeaf brings powerful, cloud-based video communication to every employee, wherever they choose to work, and whatever device they are on.’(lees hier het hele artikel)

Hulp nodig bij de keuze voor videoconferencing? Bel of mail ons, wij helpen u graag!

Share: