Berghege

Dankzij een enorme metamorfose van en oud klooster (zie ook ‘Een stukje Rome in hartje Oss’) naar een moderne werkomgeving met audiovisuele middelen van deze tijd, hebben we het hoofdkantoor van bouwbedrijf Berghege in mogen richten. Hiermee is een toekomstbestendige werkomgeving met grote open kantoortuinen en transparante vergaderplekken volledig gefaciliteerd met de verschillende vergaderfaciliteiten en communicatiemiddelen.

Audiovisuele inrichting monumentaal pand

Door rekening te houden met zowel esthetische als monumentale aspecten hebben we alle vergaderruimtes voorzien van interactieve middelen waaronder presentatie displays en touchscreens. De lunchruimte (de kapel) van de klant is daarnaast het pronkstuk van het gebouw geworden, voorzien van geluid, op maat ontworpen voor de ruimte zodat er gepresenteerd kan worden met microfoons maar ook tijdens de lunch gezellige achtergrond muziek gedraaid kan worden. Bovendien is in de kapel een videowall opgebouwd met maar liefst 16 (4×4) 49” Philips-monitoren. Deze enorme wand kan worden gebruikt voor presentaties, terwijl deze wall daarnaast wordt ingezet als communicatiemiddel (digital signage/narrowcasting) om onder anders medewerkers te informeren over lopende projecten.

Daarnaast zijn 10 vergaderruimtes ingericht met vergaderdisplays en/of touchscreens waarvan verschillende met een professionele webcam-oplossing. Tenslotte is er voorzien in een ruimtereserveringssysteem waarmee de vergaderruimtes op een intuïtieve wijze gereserveerde kunnen worden op afstand en/of bij de ruimte zelf op een interactief touchscreen waar met een LED indicatie (rood (bezet), oranje (start) of groen (vrij)) direct duidelijk is of de ruimte in gebruik is/gebruikt kan worden.

Nauwe samenwerking en onafhankelijke rol

‘We kenden Fidato vanuit de prettige samenwerking bij Acedemiegebouw Berchmanianum Nijmegen waarbij Fidato rechtstreeks werkte voor Radboud Universiteit. Fidato heeft ons stap voor stap meegenomen in de diverse keuze mogelijkheden. We zijn bij een fabrikant op bezoek geweest en hebben daar diverse mogelijkheden kunnen ervaren. Na een testperiode kwamen we erachter dat deze schermen niet boden naar hetgeen we op zoek waren. Fidato heeft vanuit haar rol ons toen geholpen in de keuze voor een ander scherm, welke nu naar tevredenheid in alle spreekkamers hangt. Voor de videowall in de kapel hebben we met Fidato diverse mogelijkheden onderzocht. Hierbij mocht het authentieke karakter van de ruimte niet verloren gaan. Over de gekozen oplossing zijn we erg tevreden, een heel mooi eindresultaat. We hebben Fidato ervaren als een meedenkende en flexibele partij.’ aldus Eddie Bongers (Berghege).

Bouwbedrijf Berghege, een echt Brabants bedrijf. Regionaal geworteld maar landelijk opererend. Een familiebedrijf met krachtige waarden die onveranderd voelbaar zijn. Een hecht team van zo’n 200 medewerkers. Betrokken, verantwoordelijk en loyaal. Berghege gaat voor langlopende relaties. Bouwt een diversiteit aan projecten, het bewijs van een brede expertise. Van grote utiliteitsbouw tot kleinere woonprojecten. Van design & build tot service en onderhoud. Een bedrijf met oog voor innovatie. Waar jonge talenten de ruimte krijgen. Werken met duurzame technieken en volgens efficiënte werkmethodes.


KLIENT:

Ronnie Vink

Share: