Bibliotheek Eemland

Na een Europese aanbesteding van de Gemeente Amersfoort is Fidato gekozen als de AV system integrator voor Het Eemhuis in Amersfoort. Het Eemhuis herbergt vier organisaties; Archief Eemlandde Bibliotheek EemlandKunsthal KAdE en Scholen in de Kunst. Het Eemhuis biedt alle ruimte op het gebied van cultuur en kennis in een bijzonder inspirerende omgeving. Qua architectuur en vormgeving alleen al, is een bezoek aan het Eemhuis zeker de moeite waard.

Inrichting
Op de locatie heeft Fidato alle AV faciliteiten verzorgd. De videowall in de voorgevel en in de entree alsmede alle beeldschermen voor de bewegwijzering en interne communicatie. Verschillende te verhuren vergaderruimten, leslokalen voor de Scholen in de Kunst maar ook theater oefenruimten voorzien van geluids- en lichttechniek.  Er is een multifunctioneel theater ingericht en een studio voor live uitzendingen voor de lokale omroep. De bibliotheek heeft allerhande praktische AV toepassingen als afluisterplekken voor luisterboeken en DVD maar ook interactieve kiosken voor het online reserveren.

Audiovisuele ondersteuning
De samenwerking beslaat naast het hebben geïnstalleerd van de gehele AV installatie en het bijbehorende onderhoud ook de dienstverlening voor tijdelijke behoeften voor inhuur en evenementen.

Het Eemhuis is het culturele centrum van Amersfoort op het Eemplein, ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten. Het Eemhuis ligt net buiten de stadsmuren. Door de prachtige 14e-eeuwse Koppelpoort kom je bij de Nieuwe Stad, aan de Eem, zie ook www.eemhuis.nl.


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: