Gelders Archief

Na een aanbesteding is Fidato gekozen als partner voor de inrichting van een totaalconcept bij het Gelders Archief. Naast verschillende toepassingen voor vergaderruimten en een exploitabel auditorium, is een indrukwekkend interactief concept gerealiseerd voor een ‘kijkje’ in het archief. Middels beeldschermcommunicatie wordt de bezoeker geïnformeerd van entree tot studiezaal.

Inrichting

In de entree zijn er een tweetal gekoppelde videowalls geplaatst, een 3,2 x 1,8 meter wall en een 5,2 x 1,8 meter wall, beide bestaande uit 47 inch professionele wallmonitoren. De videowall geeft doorlopend een indrukwekkende presentatie weer van het archief en de ongekende mogelijkheden voor bezoekers. De opzet is interactief waarbij vanaf een reeks iPads kan worden gepresenteerd, individueel of in interactie, met de videowall. Hiermee is de ruimte ook te gebruiken voor presentaties of individuele werkopdrachten in relatie tot groepsgewijze interactie. De verbindingen zijn hierbij draadloos en de weergavemogelijkheden legio.

In de entree is ook het Auditorium ingericht welke ingezet wordt voor zowel eigen gebruik als gebruik door derden. De AV techniek is hiervoor tweeledig in te zetten; in een basistoepassing voor normaal gebruik waarbij vrijwel alles is geautomatiseerd, of in een geavanceerde mode voor een bediening door een technicus met uitgebreide handmatige instelmogelijkheden voor beeld, licht en geluid. Voor de audioweergave in de grote open entree is een line array oplossing gekozen waarmee een ware beleving voor het publiek door middel geluid wordt gerealiseerd . Door het pand heen zijn verschillende vergaderruimten ingericht van representatief tot interactief leslokaal.

Het Gelders Archief is beheerder van digitale en fysieke collecties archieven van de provincie Gelderland. In het archief worden stukken vanaf de 11e eeuw beheerd. In het archief worden zowel publieke als persoonlijke stukken beheerd. Het oudste archiefstuk uit de collectie is een excuusbrief uit 1076.


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: