Gemeente Montferland

Bij verschillende aanbestedingen is Fidato gekozen als de AV system integrator voor twee locaties: de revitalisatie van het gemeentehuis in Didam én de monumentale herinrichting van de locatie Gouden Handen voor het publieksgedeelte en de raadzaal van de gemeente.

Inrichting
Op de locatie Gouden Handen heeft Fidato verschillende vergaderzalen en de raadzaal uitgerust met audiovisuele apparatuur. Voor de vergaderzalen is het concept van het gemeentehuis doorgezet voor de raadzaal is een volwaardige vergaderinstallatie voorzien. Deze bestaat uit discussieposten van het draadloze vergadersysteem welke op zijn beurt gekoppeld is met het geautomatiseerde webcast internet uitzenden voor het live volgen van een raadvergadering vanuit huis. Daarnaast is er een multifunctionele presentatiemogelijkheid waarbij zicht geborgd is voor de gehele raad en B&W.

Speciale eisen aan techniek en service
Bijzonder in dit project was het werken in het monument Gouden Handen welke speciale eisen stelde aan het verwerken van de AV techniek. De samenwerking beslaat naast het hebben geïnstalleerd van de gehele AV installatie en het bijbehorende onderhoud ook de dienstverlening voor tijdelijke behoeften voor inhuur en evenementen.

Gouden Handen is meer dan een eeuw oud en ademt een weldadige en authentieke sfeer uit. Glas-in-lood ramen, originele natuurstenen vloeren in de gangen, oude houten draagbalken, originele deuren en fraaie trapleuningen. Elementen die de tijd even stil doen staan. Binnen dit geheel hebben de verschillende functies een bijzondere plaats gekregen, zie ook deze video.


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: