Hogeschool Rotterdam

Na een Europese aanbesteding Audiovisuele middelen is Fidato voor meerdere jaren geselecteerd als leverancier en contractpartij voor de Hogeschool van Rotterdam. Het eerste grootschalige project is de inrichting van de complete nieuwbouw van de locatie Kralingse Zoom. Hierin heeft Fidato de volledige audiovisuele inrichting mogen verzorgen en het onderwijsgebied mogen voorzien van een nieuwe (audiovisuele) standaard. Hiermee kunnen studenten en medewerkers van de Hogeschool van Rotterdam (HR) sinds het schooljaar 2017-2018 gebruik maken van de laatste Audiovisuele faciliteiten.

Meer dan 100 ruimtes vanuit 5 verschillende onderwijstoepassingen

Vanuit de wens om te standaardiseren en optimaal gebruikersgemak te faciliteren, zijn er vijf basisvarianten samengesteld, specifiek voor de HR. De varianten zijn afgestemd op het gebruik in elke  afzonderlijk ruimte. Als eerste is er een inloopruimte, welke afwijkt van het standaard leslokaal en is voorzien van een 84 inch groot beeldscherm die is bedoeld voor een informele setting waarbij presentaties bijgewoond of zelf gegeven kunnen worden. Verder zijn 59 leslokalen met een 86 inch touch-scherm ingericht. Uniek detail van deze toepassing is een specifieke ruimte waarbinnen 2 touch-schermen naast elkaar zijn geïnstalleerd. Deze zijn zo ingericht dat ze synchroon werken. Een wijziging op het ene scherm verschijnt direct op het andere scherm. Op deze wijze kan een nog groter aantal studenten worden bediend en zijn zij in staat om een real-time college te volgen. Daarnaast zijn maar liefst 41 zogeheten Skill Labs en vergaderruimtes ingericht met een 60 inch monitor waarbij men in staat is om ongestoord aan (studie-)projecten te werken en kan men gemakkelijk bestanden met anderen delen en bespreken. Tenslotte zijn 3 ‘beamer lokalen’, voorzien van een groot projectiescherm. Een van deze ruimtes heeft een schuifwand, zodat 2 lokalen kunnen worden samengevoegd tot 1 collegezaal.

Standaard bediening (userinterface)
Alle Audiovisuele middelen en onderwijstoepassingen zijn ieder afzonderlijk voorzien van een laagdrempelige userinterface om het gebruikersgemak te verhogen voor zowel docenten als studenten.

Schermcommunicatie
Interessante aanvulling binnen de Kralingse Zoom is het infoscherm op de 5e etage. Zoals de naam al doet vermoeden, voorziet deze narrowcasting toepassing vanaf een centraal gelegen punt, studenten en medewerkers van actueel nieuws zoals het curriculum, de evenementen of roosterwijzigingen.

Service
Alle audiovisuele faciliteiten worden beheerd vanuit een integraal serviceconcept waarbij Fidato als servicepartner zowel het onderhoud als de complete Audiovisuele ondersteuning verzorgt. Deze ondersteuning is afgestemd op de interne serviceorganisatie van HR waarmee een optimale samenwerking op het gebied van audiovisuele faciliteiten en dienstverlening is geborgd.

Hogeschool van Rotterdam (HR), voorheen HRO, is een onderwijsinstelling met maar liefst 14 verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Deze onderwijsinstelling is ontstaan na een fusie van diverse scholen in 2003, waaronder de HTS in Dordrecht en Rotterdam en het HLO in Delft. Het motto van de HR is ‘overtref jezelf’. Het biedt haar studenten ruim 80 bacheloropleidingen en Associate-degreeprogramma’s aan, in verschillende studierichtingen. Inmiddels studeren ruim 36.000 studenten aan de HR en zijn er zo’n 3.500 medewerkers werkzaam.


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: