IERSE CORPORATE

Internationaal project

Voor een uniek project in opdracht van een van de grootste bouwmaterialen producenten ter wereld is Fidato als Audiovisueel partner verkozen om de AudioVisuele (AV) toepassingen te leveren voor het nieuwe Europese hoofdkantoor, aan de Zuidas in Amsterdam. Daarbij heeft Fidato verbeterpunten en upgrades doorgevoerd t.o.v. het oorspronkelijke concept van de kantoorlocatie in Dublin (Ierland). Belangrijk hierbij was de internationale samenwerking met onze partner uit Ierland, Scope AV. Dankzij een strakke planning is dit grootschalige project in een zeer kort tijdsbestek gerealiseerd. De AV techniek is hierbij zoveel mogelijk geïntegreerd in een zeer hoogstaand afgewerkt interieur.

Het nieuwe werken heeft ook zijn intrede gedaan binnen de kantooromgevingvan deze internationale partij. Hierbij is, mede door het internationale karakter, videocommunicatie een onmiskenbaar voordeel voor de organisatie. Videoconferencing is dan ook volledig geïntegreerd met remote roommanagement in de diverse vergaderruimten om de gebruiker zo min mogelijk te vermoeien met techniek en faciliteiten.

‘Sony 100-inch display’ Europese primeur
Een unieke feature binnen dit project is een high end 100-inch Sony flatscreen, welke door Fidato als eerste in Europa is geïnstalleerd. Dit scherm heeft een 4k resolutie een diagonale afmeting van maar liefst 2,6 meter! Los van de enorme afmeting is de kleurechtheid uniek en daarmee natuurgetrouw voor alle soorten presentaties.

Crestron besturing en roombooking
Als ervaren Crestron partner heeft Fidato de hele AV infrastructuur gebouwd op Crestron technologie. De vergaderruimtes zijn voorzien van Crestron ruimtereservering schermen, welke net zoals alle andere onderdelen in het AV systeem zijn gekoppeld aan de management-server faciliteiten in Ierland. Dit maakt het mogelijk om vanuit Amsterdam vergaderruimtes in Outlook te reserveren in Ierland en visa versa. De beschikbaarheid van de ruimte wordt vervolgens direct op de displays bij de betreffende ruimte weergegeven. De videoconferencing sessie tussen 2 of meer zalen wordt automatisch gestart waarmee een gebruiker alleen de ruimte binnen hoeft te stappen en kan beginnen met zijn vergadering. Andere voorbeelden van technische innovatie en ultiem gebruiksgemak binnen dit project, is draadloos presenteren; een essentieel element van een moderne vergader- en communicatiefaciliteiten.

Op basis van ook de installaties in Dublin is ook voor Amsterdam gekozen voor een Crestron DMPS als basis voor iedere vergaderruimte. Deze multifunctionele units zorgen ervoor dat de AV signalen van de videoconferencing, draadloze presentatie-, en bekabelde presentatiemogelijkheden altijd in dezelfde resolutie op de displays worden getoond.

Beeldscherm communicatie (M2Cast narrowcasting)
Op diverse plaatsen in het pand wordt voor interne en externe communicatie gebruik gemaakt van beeldschermen met verschillende afmetingen én een representatieve videowall. Deels wordt de content vanuit corporate communicatie vanuit Ierland beheerd, maar ook voor een deel door lokale gebruikers. Deze narrowcasting toepassing van M2Cast is dermate succesvol dat inmiddels ook naar andere buitenlandse locaties wordt uitgebreid.

Over de klant
Onze opdrachtgever is het grootste bedrijf van Ierland, een internationale overkoepelende organisatie voor verschillende bedrijven binnen de bouwmaterialen branche en hier in Nederland onder meer verbonden aan de winkelketens Gamma en Karwei.


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: