Mauritshuis

Naar aanleiding van de verbouwing van het historische Mauritshuis waarbij door een ondergrondse uitbreiding het oppervlak is verdubbeld om de doorstroom voor bezoekers toegankelijker te maken, is Fidato gekozen als partner voor de implementatie van de AV-faciliteiten.

Inrichting
Het uitgangspunt was een functioneel zakelijk audiovisuele inrichting voor verschillende ruimten, voor gebruikers eenvoudig te gebruiken en voor de beheerder efficiënt te exploiteren. Belangrijk was dat gebruikers zelfstandig een presentatie moesten kunnen geven, waarbij de modernste multimediatechnieken een vanzelfsprekendheid zijn. Bijzonder aan dit project was het werken in een monumentale omgeving waarbij de integratie in het door de architect ontworpen interieur voorop stond. De te verhuren evenementenzalen (https://www.mauritshuis.nl/nl-nl/verhuur/randstadzaal/ ) zijn uitgerust met beeld- en geluidsapparatuur waarmee indrukwekkende presentaties kunnen worden gegeven. De bediening van de AV techniek is hierbij verregaand geautomatiseerd om de ruimten ook zonder technische ondersteuning te gebruiken en daarmee multidisciplinair te verhuren. In de Kunstwerkplaats is een interactieve presentatietoepassing gerealiseerd voor workshops, presentaties en educatie. Hierbij is de toepassing  ‘het kunnen schrijven over presentaties’ beschikbaar.  Ook zijn verschillende mobiele interactieve toepassingen geleverd welke flexibel naar behoefte worden ingezet.

Naast de implementatie van presentatie-apparatuur is door Fidato een beeldschermcommunicatie-toepassing geleverd, waarvan de inhoud door verschillende gebruikers zelf te beheren is. Direct in de entree zijn een 6 tal grote schermen gemonteerd voor het welkom heten van bezoekers.

Het Mauritshuis in Den Haag is een toonaangevend museum met een wereldberoemde collectie van zo’n 800 schilderijen. Het gebouw behoort tot de Nederlandse top 100 van UNESCO-monumenten. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit werken uit de gouden eeuw, en toont schilderijen van onder andere Vermeer, Rembrandt, Steen en Rubens. Het wereldberoemde ‘meisje met de parel’ van Vermeer is hier te bewonderen.


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: