Nacht van de Architectuur 2017

Tijdens de 16 editie van de Nacht van de Architectuur heeft Fidato audio visuele faciliteiten verzorgd voor de stichting AAA. Het bijzondere decor hiervoor was de voormalige Koepelgevangenis in Arnhem.

Beeld van hoge kwaliteit

Fidato heeft voor dit live event de beeldweergave verzorgd met 4K displays in verschillende formaten, waarmee de hoge kwaliteit van het beeldmateriaal perfect tot zijn recht kwam. Sprekers die in beeld werden gebracht waren onder andere Lucas van Hal van studio RAP tijdens een lezing over 3D printing, wat de avond een buitengewoon leerzaam karakter gaf.

Optimale akoestiek
De locatie van het evenement is uniek om zijn akoestiek. Dit soort koepelvormige gebouwen staan bekend om hun speciale akoestische eigenschappen, zoals bijvoorbeeld veel galm en reflectie in geluid. De audiospecialisten van Fidato hebben diverse metingen gedaan en de organisatie geadviseerd over het plaatsen van publiek en vorm in de ruimte. Hierdoor kon de meest optimale oplossing worden gevonden, waarbij minimale galm en direct geluid van hoge kwaliteit centraal stond. Ook tijdens het congres zijn er continue metingen uitgevoerd, zodat de afregeling van het geluid waar nodig kon worden bijgesteld.

Tevens heeft Fidato in de hal van de Koepelgevangenis de prachtige architectonische accenten van de locatie weten te benadrukken, zonder dat dit te nadrukkelijk aanwezig of over de top was. Voor het evenement is er een bescheiden lichtshow ontworpen, waarbij gebruik is gemaakt van energie zuinige LED armaturen.

De Stichting ‘AAA’ Aandacht voor Arnhemse Architectuur, richt zich op Architectuur in de Gelderse hoofdstad, bijvoorbeeld door de organisatie van de jaarlijkse Nacht van de Architectuur. Tijdens dit evenement staan de laatste ontwikkelingen in de Arnhemse Architectuur centraal en is er dit jaar de Willem Diehl Vakjury prijs uitgereikt aan Theater aan de Rijn.


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: