Olympus

Vanuit een intensief selectietraject door een bouwadviesbureau, is Fidato als partner geselecteerd om het nieuwe hoofdkantoor van Olympus B.V. in Leiderdorp te voorzien van diverse hoogstaande audiovisuele toepassingen. Aanleiding was de verhuizing van Zoeterwoude naar Leiderdorp en de inrichting van het nieuwe pand op een prominente locatie aan de A4. Fidato heeft hierbij de nieuwe locatie integraal van alle AV nieuwe faciliteiten morgen voorzien.

Met de verhuizing en inrichting naar Leiderdorp is een gerenommeerde organisatie als Olympus voorzien van moderne audiovisuele toepassingen waarbij het pand op smaakvolle en stijlvolle wijze is ingericht. Hiermee is Olympus weer voorbereid op toekomstige ontwikkelingen en kan men optimaal gebruik maken van haar nieuwe locatie.

‘Custom made’ draadloos verbinden met Barco Clickshare
Fidato heeft zich geconformeerd aan het strakke interieurdesign door de audiovisuele toepassingen draadloos te installeren en de noodzakelijke bekabeling op een nette wijze weg te werken. Zo wordt er in de vergaderruimtes gebruik gemaakt van Barco Clickshare, om snel en draadloos beelden zoals presentaties te kunnen delen op grote displays. Er is tevens voorzien in een custom Clickshare lay-out in de huisstijl van de klant, wat een bijdrage levert aan de stijlvolle uitstraling en het laagrempelige gebruik van deze toepassing. Ook dit draagt uiteraard op positieve wijze bij aan de minimalistische filosofie op het gebied van bekabeling, waarbij de toepassing centraal staat en de aansluiting geen belemmering of afleidende factor mag zijn.

Digital Signage op basis van M2Cast en Philips SoC

Een andere unieke eyecatcher zijn de 2 digital signage schermen in de entree van het pand. Deze zijn aangesloten op de M2Cast narrowcasting toepassing, het neusje van de zalm op het gebied van beeldscherm communicatie op dit moment. Deze schermen maken deel uit van een reeks schermen op verschillende locaties in het pand, welke onder andere worden gebruikt om bezoekers welkom te heten, bedrijfsnieuws te delen, maar ook de personeelsplanning en bezetting inzichtelijk te maken voor medewerkers. Primeur hierin is het toepassen van de Philips SoC, met een ingebouwde narrowcasting player waarop de M2Cast CMS draait. Een ultiem voorbeeld van communiceren middels beeldschermen op basis van de laatste technieken.

Olympus is een van oorsprong Japans bedrijf dat zich specialiseert in Optica en fotografietechniek. Hoewel de organisatie met name bekend is als producent van fotocamera’s en audio opname apparatuur, heeft Olympus ook een medische tak die een belangrijk onderdeel uitmaakt van de organisatie. Dit bedrijfsonderdeel ontwikkelt medisch gereedschap voor o.a. KNO en urologische toepassingen, maar bijvoorbeeld ook microscopen.


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: