Radboud Universiteit

Fidato verzorgt de totale audiovisuele inrichting van het ‘Elinor Ostrom gebouw’ voor Radboud Universiteit Nijmegen na een intensieve aanbesteding.

 

Audiovisuele projectinrichting
De uitrol van dit project betrof de inrichting van 61 ruimten waaronder een grote en een aantal enkele kleinere collegezalen, projectgroepsruimten, vergaderruimten en ruimten met interactieve faciliteiten.

Collaborative learning

Omdat het ‘nieuwe leren’ zich steeds meer richt op samenwerken, hebben we collaborative werkgroepruimten ingericht met Barco WeConnect-systemen waarbij studenten in groepsvorm aan hun opdrachten kunnen werken. Hierbij kan eenvoudig en snel draadloos worden verbonden met elk willekeurig device. Het beeld van de werkgroep wordt op een touchscreenmonitor overgenomen waarop de groep het werkstuk of project uitwerkt dan wel presenteert. Hierbij kan de docent op zijn/haar device alle werkgroepen volgen en, voor zover wenselijk, het beeld van een willekeurige werkgroep op alle andere monitoren plaatsen of op de grote klassikale monitor overnemen. ‘Het ultieme model van samenwerken in een digitale leeromgeving.’

Hoogwaardig beeld en geluid

De grote collegezaal heeft een eigen regieruimte en is voorzien van alle moderne audiovisuele middelen welke zo geïmplementeerd zijn dat deze niet afleiden en bovendien eenvoudig te bedienen zijn. Een geluidsinstallatie als maatwerkoplossing levert, naast een uitstekende muziekweergave, ook een perfecte spraakverstaanbaarheid.

Geautomatiseerde bediening en besturing

Alle ruimten zijn daarnaast voorzien van een geautomatiseerd (Crestron) besturingssysteem. De gehele besturing is gekoppeld aan het KNX-gebouwbeheerssysteem waardoor de besturings- en beheerssystemen volledig zijn geïntegreerd en geautomatiseerd wat de gebruiksvriendelijkheid van de zalen naar het hoogste niveau brengt.

Elinor Ostrom gebouw
De Radboud Universiteit Nijmegen is een onderwijsinstelling met zeven faculteiten en ruim honderd opleidingen (bachelor en master). De universiteit telt 4.921 medewerkers en 20.967 studenten, waarvan een groot deel internationaal. De Universiteit en het Radboud Universitair Medisch Centrum zijn gevestigd op het Nijmeegse landgoed Heijendaal. Een van de locaties op dit terrein is het ‘Elinor Ostrom gebouw’. Dit pand is in gebruik door faculteit der Managementwetenschappen en vernoemd naar de bekende politicologe en de eerste vrouwelijke winnaar van een Nobelprijs.

Meedenken

‘Tijdens de uitvoer van dit project deden er zich vele wijzigingen voor, wat de algehele realisatie tot een uitdaging maakte voor de uitvoerende partijen. Hierin heeft Fidato zich flexibel opgesteld en meegedacht tijdens het gehele proces bij de wijzigingen die zich hebben voorgedaan. Tevens is hierover blijvend gecommuniceerd met alle uitvoerenden én is de planning en het budget bewaakt door, waar nodig, alternatieven aan te dragen. Uiteindelijk is Fidato er tijdens dit proces in geslaagd het besproken resultaat te waarborgen. Radboud is zeer content met hetgeen is gerealiseerd, vanwege de complexe audiovisuele inrichting die aan alle verwachtingen voldoet en binnen het budget is gerealiseerd. Door de flexibele houding tijdens uitvoer is de interne organisatie ontlast, wat als bijzonder prettig is ervaren.’ aldus de opdrachtgever.

Zie onderstaand voor meerdere projecten die gerealiseerd zijn door Fidato of neem met ons contact op om uw wensen te bespreken.


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: