Radboud Universiteit

Bij de Radboud Universiteit te Nijmegen heeft Fidato in het Grotiusgebouw als onderdeel van het Erasmusgebouw een technische revitalisering mogen uitvoeren op audiovisueel gebied.

Deze Europese aanbesteding voor het Grotiusgebouw geeft Fidato gewonnen middels een geheel eigen ontwerp. Met het winnende ontwerp leverde Fidato in alle ruimten maatwerk presentatieoplossingen. Zo is de grote collegezaal voor 450 personen voorzien van een geavanceerde bediening en een bijzondere geluidsvoorziening waarmee een uitstekende spraakverstaanbaarheid wordt verkregen via 2 luidsprekerkolommen en een subwoofer.

Daarnaast is de 20e verdieping van het Erasmusgebouw volledig ingericht met interactieve vergaderruimtes. Deze vergaderruimtes zijn voorzien van 70” en 80” in hoogte verstelbare touchscreens. Deze touchscreens zijn te besturen via een centraal bedieningspaneel, of via de in het meubilair weggewerkte inputmodules. Hiermee wordt een optimale gebruikerswens ingevuld door zeer laagdrempelig de bediening voor diverse gebruikers te faciliteren. Ook is er een ruimte speciaal ingericht voor videoconferencing. In deze ruimte staan aan twee zijden dubbele schermen met camera’s, waardoor er altijd vanuit de juiste hoek kan worden geconfereerd op afstand. De schermen zijn tevens in te zetten voor presentatiedoeleinden. Tot slot heeft Fidato een opnamestudio ingericht waarin studenten een webinar of video kunnen opnemen en (live) uitzenden.

Daarbij ontzorgt Fidato, Radboud met het volledige onderhoud van alle audiovisuele apparatuur om een optimale beschikbaarheid van audiovisuele middelen te waarborgen.

De Radboud Universiteit Nijmegen telt zo’n 20.000 studenten en 5.000 werknemers verdeeld over 7 faculteiten. Met een aanbod van ongeveer 100 wetenschappelijke bachelor- en masteropleidingen is de Radboud Universiteit een belangrijke speler in het Nederlandse WO.

 


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: