Rotterdam Ahoy

Na het winnen van een intensief tendertraject, waar maar liefst 16 partijen aan deelnamen, is Fidato verkozen als leverancier voor alle vaste audiovisuele (AV) vergaderfaciliteiten voor Rotterdam Ahoy! Hiermee levert Fidato de aankomende 5 jaar als vaste AV-partner van Ahoy alle audiovisuele middelen en diensten voor alle gloednieuwe vergaderruimtes in het Rotterdam Ahoy Convention Centre.

AV vergaderfaciliteiten

De vergaderruimtes zijn voorzien van groot formaat 75 inch en 98 inch professionele presentatieschermen van Philips op verrijdbare trolleys. Dankzij de trolleys kunnen deze schermen eenvoudig en flexibel ingezet worden op nagenoeg elke plek waar op dat moment een presentatie plaats vindt. Tegelijkertijd zijn al deze schermen aan elkaar te koppelen waardoor meerdere schermen tegelijk gebruikt kunnen worden voor dezelfde presentatie, en dus een groter publiek. Naast het feit dat in de kleinere zalen meerdere presentaties tegelijkertijd gegeven kunnen worden, kan de grote zaal voorzien worden van meerdere schermen zodat ook hier optimaal gepresenteerd kan worden. Kortom, optimaal gemak én optimale flexibiliteit voor de inzet van audiovisuele faciliteiten en de ondersteuning tijdens presentaties.

Het traject

‘Gegeven de omstandigheden rondom Corona en de steeds wisselende vraag met veranderende keuzes vanuit Ahoy, heeft Fidato zich gedurende het gehele traject flexibel opgesteld en steeds creatief meegedacht. De wereld kwam er radicaal anders uit te zien en daarmee ook de vaste inrichting van de nieuwe zalen en de behoefte aan vergaderfaciliteiten. De uiteindelijke opdracht is aan Fidato gegund omdat zij een maximaal flexibel te gebruiken opstelling hebben aangeboden die geschikt is om diverse zalen volledig van beeld en connectiviteit te voorzien.’ Aldus Nout van Bruggen (AV specialist Rotterdam Ahoy).

Met deze uitbreiding beschikt Rotterdam Ahoy over 35 extra zalen voor (internationale) congressen en bijeenkomsten, variërend voor 50 tot 1.000 personen.

Rotterdam Ahoy bouwt al meer dan 45 jaar aan dé plek voor grote en kleine, maar altijd one of a kind ervaringen die je inspireren, in beweging brengen en verrijken. Het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) en de muziek- en theaterzaal RTM Stage zijn opgeleverd. Met deze uitbreiding beschikt Rotterdam Ahoy over 35 extra zalen voor (internationale) congressen en bijeenkomsten. Bijzonder aan RTM Stage is dat het dient als muziekzaal voor concerten en als theater/auditorium. De oplevering van het pand is een belangrijke stap voor Hart van Zuid.


KLIENT:

MarleenK

Share: