Sted. Museum ’s Hertogenbosch

Als partner voor audiovisuele faciliteiten is Fidato na een aanbesteding geselecteerd om een breed partnerschap verder in te richten in de vorm van: facilitaire AV inrichting, multimediale vormgeving, evenementenorganisatie en integraal onderhoud voor het Stedelijk Museum.

De facilitaire AV inrichting bestaat uit een Auditorium en verschillende te verhuren presentatie- en instructieruimten. De bediening is hierbij uniform en gebruikersvriendelijk. Voor het informeren van en communiceren naar bezoekers is een beeldschermcommunicatie toepassing geleverd waarbij de content eenvoudig is in te vullen en aan te passen door de klant.

Aan de hand van audiovisuele techniek is een verdieping gevraagd in de tentoonstelling en presentatie van objecten. Vanuit deze invalshoek en nadrukkelijke wens is Fidato met het museum en partners gaan brainstormen. Het uiteindelijk doel grote hoeveelheid, vaak multimediale, informatie van kunstwerken en van de kunstenaars op een gebruikersvriendelijk te ontsluiten in een expositie is uiteindelijk gerealiseerd in middels een turnkey geleverde oplossing. Er is gekozen voor touch-bewegwijzering om het museumbezoek ‘rond te leiden’. Daarnaast dragen de touchscreens bij om bezoekers te inspireren en te enthousiasmeren waarbij de boeker zich verder kan verdiepen in de kunstwerken middels de informatie op de touchscreens. Deze toepassing is direct gekoppeld aan het Collection Management Systeem wat extra beheer voorkomt. De bezoeker ervaart een digitale multimediale toelichting op de getoonde stukken en kan naar behoefte interactief verdiepen op het werk en de kunstenaar. https://youtu.be/ItnSvKm9fZg

Het Stedelijk Museum van ‘s Hertogenbosch is een museum voor moderne kunst. Het specialisme van dit museum is hedendaagse beeldende kunst en vormgeving, met een focus op keramiek en sieraden (zie ook www.sm-s.nl).


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: