TenneT afscheidsevenement

Fidato is door TenneT gevraagd een eventconcept te ontwikkelen om haar oud-directeur, Mel Kroon, een onvergetelijk afscheid te geven. Fidato heeft zowel het concept als de complete audiovisuele invulling en aankleding verzorgd van de farewell party van de man die 16 jaar lang aan de top stond van een van de grootste Nederlandse staatsdeelnemingen.

Event concept en regie

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever heeft Fidato het event vormgegeven en de algehele showregie gevoerd. Door het creëren van een grote ‘memory lane’, een grote decorwand met een combinatie van prints en ledwalls inclusief foto’s en films uit het rijke verleden van TenneT, werd het succes van deze bestuursvoorzitter gevisualiseerd. Daarnaast was ook de algehele styling en decoratie in handen van Fidato. Dankzij de brede invulling is er een totaalbeleving neergezet wat voor een onvergetelijk afscheidsfeest heeft gezorgd.

Audiovisuele toepassingen

Tijdens het evenement werd naast de versterking van een groot orkest van 25 muzikanten, gebruik gemaakt van diverse ledwalls voor de live weergave van de camera beelden die werden afgewisseld met diverse films. Voor deze bijeenkomst is bewust gebruik gemaakt van dome camera’s. Door deze op afstand te besturen camera’s was er een minimum aan materiaal en technici zichtbaar voor het publiek wat het intieme karakter van dit evenement heeft versterkt.

Onze opdrachtgever

Kroon kondigde volgens het FD in januari 2018 zijn vertrek aan als bestuursvoorzitter van TenneT. De inmiddels zestigjarige Kroon vindt het nu een goed moment om te stoppen. ‘In 2018 vieren we het 20-jarig bestaan van onze onderneming en dit leek mij een goed moment om het roer over te dragen’, liet hij in een verklaring weten.

We zijn trots dat we met een totaalconcept en beleving en als audiovisueel partner, een unieke bijdrage hebben morgen leveren aan een mooi afsluitend evenement voor zowel Mel Kroon als alle aanwezige gasten bij TenneT.


KLIENT:

Joris van der Wegen

Share: