Tennet

Na een Europese aanbesteding is Fidato gekozen als de AV system integrator voor de nieuwbouw Mariëndaal Centre of Excellence, het hoofdkantoor van Tennet. Het gebouw telt circa 34.000 m2 vloeroppervlak over 4 verdiepingen waarin allerlei duurzame maatregelen zijn verwerkt. Hierdoor is het gebouw met de BREEAM-NL score Very Good 3 sterren opgeleverd. Het inbouwpakket is volledig volgens het Cradle to Cradle principe verzorgd.

Inrichting
In het hoofdkantoor heeft Fidato de ongeveer 60 vergaderzalen en andere presentatie- en communicatie ruimten uitgerust met audiovisuele apparatuur. Voor de ruimten zijn een aantal vaste AV concepten geïntroduceerd die steeds model hebben gestaan voor het beoogde gebruik. BYOD en Unified Communications zijn trends die hierin standaard verwerkt zijn. Van kleinere spreekruimten, voorzien van een interactieve touchtoepassing, tot een volwaardige conferentieruimte, met in segmenten op te delen kleinere ruimten, zijn voorzien van de verschillende AV toepassingen. Unified communication is vertaald van webcam voor een BYOD device tot een telepresence room voor hoogwaardige videoconferencing. In de entree en verdere afdelingen is beeldschermcommunicatie ingezet voor het welkom heten van bezoek, het informeren van medewerkers maar ook voor het communiceren van facilitaire informatie als vertrektijden van OV zoals bus en trein maar ook de actuele verkeerssituatie. Bijzonder indrukwekkend is de toegepaste 98 inch touchtable welke o.a. ingezet wordt als interactief medium voor cartografische toepassingen.  Alle AV techniek wordt steeds op een bijzonder gebruikersvriendelijke wijze bediend middels een app op een Apple iPod touch. De toepassing is hiermee ook geheel op afstand te monitoren en door een helpdesk te bedienen en te beheren.

Logo AV Circulair concept 11

Onderhoud, aanvullende AV-faciliteiten en -ondersteuning
De samenwerking beslaat naast het hebben geïnstalleerd van de gehele AV installatie en het bijbehorende onderhoud van het hoofdkantoor en de regiokantoren, ook de dienstverlening voor tijdelijke behoeften voor inhuur aanvullende AV apparatuur en het facilitair ondersteunen van evenementen waaronder AV begeleiding en bediening.

Tennet is een toonaangevende Europese netwerkbeheerder van het hoogspanningsnet. Zij beheert het transport van elektriciteit door heel Nederland en een deel van Duitsland. Daarmee is het bedrijf volledig verantwoordelijk voor de elektriciteitsvoorziening van 41 miljoen eindgebruikers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem, en er zijn regiokantoren in Waddinxveen, Weert en Hoogeveen.


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: