Thales

Bij Thales in Hengelo heeft Fidato na een aanbesteding, diverse inrichtingen verzorgd op het High Tech Systems Park Hengelo. Het ontwerp van het park geeft vorm aan de wens van Thales om een stimulerende werkomgeving te creëren, zowel voor haar eigen medewerkers als voor andere bedrijven.

Het ‘Shared Facility Center‘ is vrij toegankelijk en vormt een meeting place, een brandpunt van activiteiten en een podium voor de uitwisseling van kennis. Hier bevindt zich het restaurant en de uitgebreide keukenfaciliteit. De verdieping met vergaderkamers, een presentatiecentrum, onderwijsruimtes, private dining rooms en een à la carte restaurant met buitenterras heeft een meer besloten karakter.

In het Office-gebouw werken 800 mensen in een flexibele omgeving, waarin kantoor- en industriële onderzoeksplekken elkaar afwisselen. Het atrium is het centrale ontmoetingspunt, de plek die binnen en buiten met elkaar verbindt.

Inrichting
In totaal zijn over verschillende gebouwen zo’n 80 ruimten ingericht. De vraag naar breed inzetbare presentatieapparatuur heeft Fidato ingevuld met een integraal systeem waarmee vanaf diverse apparaten kan worden gepresenteerd. Niet alleen de vaste thinclient, maar ook BYOD devices van gasten kunnen hierbij worden aangesloten. De systemen zijn geïntegreerd in de ruimte, waardoor de vergaderzalen ook kunnen worden gebruikt zonder dat (rand-)apparatuur zichtbaar is. In de tafel is hiervoor een universeel aansluitpunt geïntegreerd met steeds vast uittrekbare bekabeling. Daarnaast is het draadloos verbinden in vrijwel elke ruimte toegepast. Door het gebruik van een softclient op een Thales PC, kunnen medewerkers van het bedrijf eenvoudig gebruik maken van Unified communication videocommunicatie. Er is zo veel als mogelijk gebruik gemaakt van een flatscreen als presentatiemedium. In verschillende maatvoeringen is hierbij steeds de bij de kijkafstand passende beelddiagonaal ingezet. Grotere ruimten zijn voorzien van een projectieopstelling welke dan weer op een zelfde wijze wordt bediend als de flatscreenruimten. In de Experience Room zijn verschillende AV technieken gebruikt om de producten en toepassingen van Thales te kunnen presenteren en “beleven”.

Daarnaast wordt gebruik gemaakt van narrowcasting-systemen waarmee bezoekers en medewerkers geïnformeerd worden. In de ontvangsthal wordt het nieuwste bedrijfs- en productnieuws getoond, en in het bedrijfsrestaurant is het dagelijkse menu te lezen op centraal geplaatste schermen. Bij binnenkomst heet een videowall de bezoekers welkom.

Onderhound, AV faciliteiten en ondersteuning
De samenwerking beslaat naast het hebben geïnstalleerd van de gehele audiovisuele installatie en het bijbehorende onderhoud maar ook de dienstverlening voor tijdelijke behoeften voor inhuur en evenementen.

Thales is een internationaal bedrijf dat in Nederland operationeel is met ongeveer 2000 medewerkers. Het bedrijf ontwerpt en produceert professionele elektronica voor defensie- en beveiligingstoepassingen, zoals radartechnieken. Thales is producent van onder andere het bekende afweersysteem Goalkeeper. Daarnaast levert zij geïntegreerde oplossingen op het gebied van cyber security.


KLIENT:

Maurice Hurxkens

Share: