Succesvol online event met pop up studio

Met de ondersteuning van Fidato heeft een belangrijk event voor Tennet toch plaats kunnen vinden in deze corona-tijd

De voorwaarden voor het online event zijn in principe hetzelfde als altijd: het moet interactief zijn, visueel aantrekkelijk en exclusief. Deze bijeenkomsten zijn voor stakeholders en genodigden waarbij vrijuit van gedachten wordt gewisseld over visies, vergezichten, strategieën en oplossingen. Extra aandachtspunten voor het online event zijn beveiliging en techniek: de digitale omgeving moet hermetisch zijn afgeschermd tegen eventuele indringing van buitenaf en de presentaties, filmpjes en live gesprekken moeten zonder haperingen online kunnen plaatsvinden.

Pop up studio

Tennet heeft Fidato gevraagd mee te denken over opzet en realisatie van deze online bijeenkomst. De oplossing werd gevonden in het in korte tijd ombouwen van een ruimte op het hoofdkantoor van Tennet tot een volwaardige professionele studio, een pop up studio. Van daaruit is live een interactief webinar uitgezonden waarin de gebruikelijke onderdelen zoals filmpjes, interviews, pitches en een Q&A-sessie vlot zijn begeleid door een moderator. Het enige verschil: toehoorders namen deel vanaf hun eigen locatie met een eigen device in plaats van dat ze samen waren in een conferentiezaal.

Fidato ondersteunt integraal

Fidato heeft behalve meegedacht over het proces van uitnodigen en de opzet, ook alle technische faciliteiten van de pop studio gerealiseerd. Daarnaast heeft Fidato ter plekke regie gevoerd over de live uitzending van de beelden en de techniek geregeld (geluid, licht, video, cameraregistratie en overige technische zaken). In de voorbereiding en tijdens de uitzending heeft Fidato gezorgd voor een veilige en afgeschermde digitale omgeving waarbinnen het event kon plaatsvinden inclusief de mogelijkheid om te stemmen. Al met al een integrale ondersteuning van idee en opzet tot en met live uitzending.

‘Very advanced technically – it was the first time when we were on a virtual meeting where both live stream, presentation and voting was combined and done so smoothly. I think it was great to see real humans and not just PDF and the voting results were super funny to follow and kept us engaged in the meeting.’ aldus een reactie van een van de deelnemers.

De beheerder van het Nederlandse elektriciteitsnet speelt een belangrijke rol in de energietransitie en houdt daarom regelmatig bijeenkomsten waar innovatieve ideeën en technologieën worden ‘gepitcht’. Een bron van inspiratie om succesvol de overgang te kunnen maken naar een duurzame energievoorziening. Voor Tennet zo belangrijk dat een online oplossing is gezocht om toch, ondanks de beperkingen vanwege corona, deze events door te kunnen laten gaan.

Nieuwsgierig? Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen om uw event in deze tijd toch plaats te kunnen laten vinden? Of wilt u een advies ? Wij helpen u graag op weg.

Stuur een mail naar info@fidato.nl of bel ons gerust op 026-3644828

Share: