Fidato van dienst tijdens Vierdaagse Nijmegen

Voorafgaand aan de Vierdaagse Afstandsmarsen is er alweer voor de 57e keer de Vierdaagsekerkdienst in de St. Stevenskerk te Nijmegen. Fidato verzorgt hiervoor al bijna 2 decennia de beeldtechniek, camera regie en lcd schermen. De Vierdaagsekerkdienst is met geen enkele andere viering te vergelijken: zoveel mensen van zoveel nationaliteiten en verschillende geloofsovertuigingen of zelfs zonder geloof samen onder één dak.

Visuele oplossingen
Vanwege de indeling van de kerk en de vele bezoekers is het niet mogelijk om de dienst overal in de kerk te zien. Om toch iedereen visueel te betrekken worden er meer dan 10 lcd schermen geplaatst. Door middel van een Dome camera set worden de voorgangers, koor en muzikanten in beeld gebracht.

 

Vierdaagse Nijmegen
De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Dit jaar zijn er al meer dan 50.000 inschrijvingen. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen.

 

Doelstelling
De organisatie van de Vierdaagsemis heeft als doelstelling het voorbereiden, doen uitvoeren en in stand houden van een kerkelijke viering aan het begin van de (internationale) Vierdaagse afstandsmarsen te Nijmegen. Fidato levert hier graag een bijdrage aan door met audiovisuele oplossingen een mooie mis te laten plaatsvinden voor iedereen die de Nijmeegse Vierdaagse samen wilt gaan inluiden.

Wanneer?

De vierdaagse zijn van 16 juli tot en met 20 juli 2018. Een dag van te voren wordt op zondag 15 juli 2018 de traditionele vierdaagse mis georganiseerd. Aanvang van de viering is 10.00 uur en de kerk is vanaf 09.00 uur geopend. De opnames van de dienst kunnen door iedereen bij de Vierdaagsemis organisatie worden besteld

Meer informatie met betrekking tot de Vierdaagse in Nijmegen is hier te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

Share: