Komt dit u ook bekend voor?

Wordt (interne) informatie niet of nauwelijks gelezen? Weten bezoekers in uw pand niet waar ze moeten zijn? Of wilt u bezoekers dan wel klanten graag informeren? Dan is narrowcasting (ook wel digital signage of beeldschermcommunicatie genoemd) dé manier. Hiermee kunt u gericht communiceren met uw doelgroep!


Lees meer over de volgende onderwerpen

“Digital Signage (narrowcasting) can really add value to so many organizations. But the real value is in how you use it in relation to your customers.''

 Forbes, 2018

narrowcasting voordelen

Wat is narrowcasting?

Narrowcasting is het leveren van informatie (in tekst, beeld of video) via displays (digitale schermen) gericht op voorbijgangers (waaronder klanten, bezoekers en medewerkers), op een geselecteerde locatie en tijdgebonden content. Datgene wat wordt gecommuniceerd, wordt veelal op afstand beheerd en ingevuld met relevante visuele content (naast tekst ook beelden en eventueel video of animaties).  

Via beeldschermen wordt gecommuniceerd naar geselecteerde doelgroepen in (semi)-openbare ruimtes als winkels, cafés, trams en straten, maar ook bijvoorbeeld in bedrijfspanden en zorginstellingen als vergader- of wacht- en/of ontvangstruimtes.  

Wellicht bent u het wel eens eerder tegengekomen, bijvoorbeeld schermen boven de receptie waar u op de hoogte wordt gebracht met relevante informatie, een welkom wordt geheten of waar productinformatie wordt weergegeven.  

Waarvoor kan narrowcasting ingezet worden?

Narrowcasting of ‘Digital Signage’ biedt u de mogelijkheid om uw interne en externe communicatie te verbeteren door specifieke doelgroepen aan te spreken op specifieke momenten met op maat gesneden content.  

Narrowcasting is zowel inzetbaar voor de interne communicatie, als voor de externe bezoeker. Of het nu gaat om het verwelkomen van bezoekers, het tonen van aanbiedingen of het informeren van medewerkers, via beeldschermen wordt de boodschap door de lezer bewust of onbewust opgenomen.  

narrowcasting in de wachtruimte
Bespreek de mogelijkheden

Voordelen van narrowcasting:

De voordelen van narrowcasting zijn hieronder samengevat:

1. Bewegwijzering binnen panden met narrowcasting Hierdoor kunnen klanten en/of bezoekers veel eenvoudiger de specifieke afdeling en/of ruimte bereiken. Zeker in het geval van bijvoorbeeld een ziekenhuis omdat veel zorginstellingen ingedeeld zijn in vleugels, afdelingen en/of verdiepingen. Beeldschermcommunicatie helpt mensen eenvoudig naar de juiste plek te leiden.  

2. Besparen van tijd en geld met narrowcasting Tijd kan worden bespaard door het altijd up-to-date zijn van informatie binnen uw onderneming of instelling. Daarnaast kunnen papierkosten worden gereduceerd wat jaarlijks een flinke besparing kan geven. Door gebruik te maken van narrowcasting draagt u dus tegelijkertijd bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.  

3. Verbeterde communicatie met narrowcasting Door business intelligence programma’s cijfers of salesinformatie te visualiseren en managementinformatie te delen, beschikt u over een instrument om werknemers te informeren en motiveren. Het kan ook voorzien in een betere werknemersloyaliteit door werknemers op de hoogte te stellen van aankomende evenementen naast de erkenning van prestaties.  

4. Draag bij aan verhoogde veiligheid met narrowcasting In noodsituaties kan beeldschermcommunicatie naast het alarmsysteem ingezet worden als informatietool. U kunt op een eenvoudige wijze instructies of belangrijke informatie overbrengen tijdens noodsituaties. Het is namelijk mogelijk om met één klik op de knop een noodbericht te versturen.  


narrowcasting voordelen op kantoor

Kortom, met narrowcasting kun je op verschillende manieren informeren en gedrag beïnvloeden. De kracht zit met name in het feit dat men bewust en onbewust informatie tot zich neemt en dat u op specifieke momenten en plaatsen een specifieke boodschap kunt overbrengen (plaats, tijdstip en doelgroep gebonden).  

wat zijn de voordelen van narrowcasting

Beheer en aansturing Voor het beheer van narrowcastingschermen maken wij gebruik van de oplossingen en dienstverlening van M2Cast. Als onafhankelijk platform heeft M2Cast zich meermaals bewezen. Vanuit uw doel en boodschap is elk narrowcastingsysteem maatwerk waarbij met name wordt gekeken naar het functionele, gebruiksvriendelijke en flexibele beheer en de aansturing naast de communicatiebehoefte.  

Bent u opzoek naar een specialist en leverancier voor narrowcasting? 

Fidato helpt u graag

Enkele recente projecten 

Fidato realiseert projecten in de branches: zakelijk, onderwijs, hotel & congres, overheid, zorg en cultuur

narrowcasting in de zorg

Vreugdenhil (hoofdkantoor corporate)

narrowcasting bij informatiebalie

Het Eemhuis (kunstcentrum, archief, school voor de kunsten en bibliotheek) 

narrowcasting voordelen op kantoor

Olympus (hoofdkantoor corporate)

Bespreek met ons uw wensen voor narrowcasting. Wij helpen u graag! 

CONTACT